Αξιοπρόσεκτη εξέλιξη στην Τουρκία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε διάταγμα που έδινε υπερξουσίες στον Ερντογάν, μετά από μήνυση των Κεμαλιστών του CHP το 2018

Ο ισλαμιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία στους βουλευτές του AKP Πηγή Τουρκική Προεδρία




Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε μέρος ενός διατάγματος που υπεγράφη από τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdoğan, το οποίο του έδινε τη δυνατότητα να απολύει τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών – μια εξουσία που έχει ασκήσει πέντε φορές σε τόσα χρόνια όσα επιδίωκε μεγαλύτερο έλεγχο στην οικονομία, γράφουν οι Financial Times.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι τμήματα ενός σαρωτικού εκτελεστικού διατάγματος που περιλάμβανε το δικαίωμα του προέδρου να περιορίσει τη θητεία των διοικητών τραπεζών και των υποδιοικητών παραβιάζουν το Σύνταγμα.

Επισημαίνεται ότι η γνωμοδότηση του Δικαστηρίου εκδόθηκε σε συνέχεια μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2018 όταν εκδόθηκε το διάταγμα.

Financial Times [Recep Tayyip Erdoğan’s authority to fire Turkey’s central bankers ruled unconstitutional]

Οδεύει σε πανωλεθρία το σχέδιο Μπάιντεν: Ισραήλ και Χαμάς δεν θέλουν να τερματίσουν τον πόλεμο – Βόμβες σε όλη η Γάζα – Επιθεση στη Χεζμπολάχ ανήγγειλε ο Νετανιάχου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: