Παύλος Μαρινάκης για πόθεν έσχες Κασσελάκη: Δεν είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τους πολίτες – Παραβίαση της νομοθεσίας, είναι θέμα της δικαιοσύνης

FILE PHOTO: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Χαμηλώνει τους προεκλογικούς τόνους η κυβέρνηση αναφορικά με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη,υποστηρίζοντας ότι δεν είναι το κύριο θέμα πριν τις ευρωεκλογές.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης συμπλήρωσε ότι υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας και το θέμα θα απασχολήσει προφανώς τη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε:

«Δεν είναι αυτή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και όσοι έχουμε την σχετική υποχρέωση εκ του νόμου να γνωρίζουμε περισσότερο την διαδικασία η οποία απαιτεί συγκεκριμένα στοιχεία, δικαιολογητικά, τεκμηρίωση η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη, ορίζεται από το νόμο και την ακολουθούν όσοι είναι υπόχρεοι. Δεν έχει καμία σχέση με το μονοσέλιδο excel το οποίο επέδειξε (σ.σ. ο κ. Κασσελάκης) μετά από πολλές παλινωδίες, που ο ίδιος επέλεξε να ακολουθήσει ως τακτική κάνοντας μάλιστα ο ίδιος -με την στρατηγική που ακολούθησε- ζήτημα την τελευταία προεκλογική εβδομάδα των ευρωεκλογών το ζήτημα του πόθεν έσχες. Παράδειγμα όταν αναφέρεσαι σε δάνεια, πρέπει να εξηγείς τι είναι αυτά τα δάνεια, να έχεις σχετικά στοιχεία για τα δάνεια αυτά – είναι στεγαστικά, είναι επιχειρηματικά; – όταν αναφέρεσαι σε έσοδα, πρέπει να ξέρεις τι έσοδα είναι αυτά, είναι από τόκους, από τι είναι;».

Ο κ. Μαρινάκης συνέχισε: «Υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας. Έπρεπε να έχει αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά δήλωσή του πλέον 31 Δεκεμβρίου 2023 τουλάχιστον παρέμενε σε αλλοδαπή εταιρεία. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προφανώς θα απασχολήσει την δικαιοσύνη αλλά το σημειώνουμε γιατί αυτό δε συμβαίνει καθημερινά, δεν βγαίουν τα νούμερα σε αυτή τη σελίδα του excel.

(…) Δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τους πολίτες πριν από τις ευρωεκλογές».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Πόθεν έσχες Κασσελάκη Vs χρέους της ΝΔ: Μάχη χαρακωμάτων 5 μέρες πριν τις ευρωεκλογές – «Δώστε τους όρους ρύθμισης των 500 εκατ.» λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: