Το Κρεμλίνο κηρύσσει πόλεμο στον Τζορτζ Κλούνεϊ: Ο αχυράνθρωπος του Πούτιν, Μεντβέντεφ, απειλεί τον… «μέτριο ηθοποιό» ότι οι Ρώσοι «θα τον βρούν»!

FILE PHOTO: George Clooney arrives for the premiere of ‘Suburbicon’ during the 74th Venice Film Festival in Venice, Italy. EPA, CLAUDIO ONORATI




Ένας ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται μεταξύ του Κρεμλίνου και του χολυγουντιανού σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ εδώ και μια εβδομάδα περίπου.

Κι αυτό γιατί στέλεχος του οργανισμού που έχει συνιδρύσει ο διάσημος ηθοποιός «Ίδρυμα Κλούνεϊ για την Δικαιοσύνη», μαζί με την σύζυγό του δικηγόρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αμάλα Κλούνεϊ, υποστήριξε ότι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Πούτιν και του πολέμου του κατά της Ουκρανίας στο εξωτερικό, θα πρέπει να συλλαμβάνονται.

Το Ίδρυμα Κλούνεϊ ενοχλεί τους Ρώσους αξιωματούχους  που λένε ότι το ίδρυμα βρίσκεται σε μια σταυροφορία για τη σύλληψη Ρώσων δημοσιογράφων.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι το ίδρυμα ενθαρρύνει τις χώρες της ΕΕ να τιμωρούν τους Ρώσους δημοσιογράφους που καλύπτουν βάσει προπαγάνδας του Κρεμλίνου τον πόλεμο της  Ρωσίας στην Ουκρανία ως προώθηση «πολεμικής προπαγάνδας». Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την πρωτοβουλία « τρελή ».

Ο Μεντβέντεφ,  το πήγε ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας στο Twitter μια δυσοίωνη απειλή που στοχεύει τον ηθοποιό   “Ένας κάποιος μέτριος ηθοποιός ονόματι Τζορτζ Κλούνεϊ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ίδρυμά του για να διώξει Ρώσους δημοσιογράφους”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντ’ αυτού του Πούτι, ενώ βολές εξαπέλυσε εναντίον του και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Ο  κόπος τους  όμως θα πάει χαμένος: πρώτοι θα τον βρουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μας. Είναι πολύ προσεκτικοί και άρτια εκπαιδευμένοι άνθρωποι. Και θα κάνουν μια κουβέντα “από το σούρουπο μέχρι την αυγή”», αναφέρει χαρακτηριστικά και αρκούντως απειλητικά  σε ανάρτησή του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

«Είμαι γιος δημοσιογράφου, δεν κυνηγάμε δημοσιογράφους, ακόμη και όταν διαφωνούμε”, υπογράμμισε από την πλευρά του σε δική του ανάρτηση ο Τζορτζ Κλούνεϊ, παίρνοντας αποστάσεις από όσα είπε το μέλος της οργάνωσής του.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ρωσική ιστοσελίδα The Moscow Times,  η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έχει υποστηρίξει ότι η οικογένεια Κλούνεϊ «έβγαζε χρήματα από τη ρωσοφοβία που είναι καλοπληρώνεται στη Δύση».

 

Με πληροφορίες από thedailybeast.com

 

Πέμπτος κρυφός γάμος του αγέραστου Ρούπερτ Μέρντοχ με τη ρωσικής καταγωγής βιολόγο Ελενα Ζούκοβα: Αμέσως μετά πρέπει να βρει άκρη με τις κρίσεις στα ΜΜΕ που κατέχει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: