Η διεστραμμένη διασκέδαση του Κιμ: Στέλνει συνεχώς μπαλόνια με ακαθαρσίες στη Νότια Κορέα – «Αφάνταστα αισχρή και χαμερπής συμπεριφορά» λέει η Σεούλ [video]

FILE PHOTO: A photo released by the official North Korean Central News Agency (KCNA) shows North Korean leader Kim Jong Un speaking to officials during a visit to the Nuclear Weapons Institute in Pyongyang, North Korea, 27 March 2023 (issued 28 March 2023). EPA, KCNA EDITORIAL USE ONLY




Η Βόρεια Κορέα έστειλε για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες μπαλόνια με ακαθαρσίες προς την Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Ο υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «αφάνταστα αισχρή και χαμερπή συμπεριφορά».

Ο νοτιοκορεατικός στρατός ζήτησε από το κοινό να μην αγγίζει τα μπαλόνια και τις πλαστικές σακούλες που είναι προσαρτημένες σε αυτά επειδή περιέχουν «βρώμικα απόβλητα και σκουπίδια» και να τo αναφέρει στις αρχές.


Το πρόσφατο περιστατικό σημειώνεται λίγες μέρες αφότου η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι θα ανταποδώσει για τη «συχνή διασπορά φυλλαδίων και άλλων σκουπιδιών» σε παραμεθόριες περιοχές από ακτιβιστές στο Νότο.

«Σωροί σκουπιδιών και βρωμιάς θα διασκορπιστούν σύντομα στις συνοριακές περιοχές και το εσωτερικό της Νότιας Κορέας η οποία θα βιώσει άμεσα πόση προσπάθεια απαιτείται για την απομάκρυνσή τους», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Κιμ Κανγκ Ιλ την περασμένη Κυριακή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας μετέδωσε ότι «μερικά από τα πεσμένα μπαλόνια έφεραν περιττώματα, αν κρίνουμε από το σκούρο χρώμα και την οσμή τους». Ο στρατός της Νότιας Κορέας καταδίκασε την πράξη ως «σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης εκτοξεύσει αερόστατα προς τα νότια με στόχο τους ηγέτες στη Σεούλ. Σε μια τέτοια εκτόξευση το 2016, τα μπαλόνια φέρεται να μετέφεραν χαρτί υγείας, αποτσίγαρα και σκουπίδια. Η αστυνομία της Σεούλ τις περιέγραψε ως «επικίνδυνες βιοχημικές ουσίες».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σεούλ, Νότια Κορέα

O «πόλεμος» των περιττωμάτων: Η Βόρεια Κορέα «βομβάρδισε» τη Νότια με σκουπίδια και ακαθαρσίες* Να μείνουν σπίτι και να μην αγγίξουν τίποτα, προειδοποιεί η Σεούλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: