Θεατρίνος, όλα για το προσωπικό του συμφέρον, είδε τηλεόραση και στήθηκε: Ο αδιόρθωτος Ελπιδοφόρος κινήθηκε ξανά εις βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο Αρχιεπίισκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ετοιμάζεται να …διαβάσει την αρχιερατική συγχωρητική ευχή τρισαγίου ενώπιον της μαρμαρόγλυπτης Λάρνακας του Αγίου Γρηγορίου στη Μητρόπολη των Αθηνών. Έλεος… ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos




Κάθε φορά που ο σύντροφος Ελπιδοφόρος επισκέπτεται την Ελλάδα αποκλείεται να μην αφήσει πίσω του και κάποια αρνητική ανάμνηση, αποκύημα δράσεων και πράξεων σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος, γράφει στον Εθνικό Κήρυκα ο Θεόδωρος Καλμούκος.

Μπαίνω στο θέμα: Κατά τη Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών την Κυριακή 26 Μαΐου στα πλαίσια του συνεδρίου των Αρχοντικών Ταγμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προέβη και στην εξής αμετροέπεια:

Με περίσσιο θεατρισμό πήγε και γονάτισε μπροστά στη λάρνακα όπου φυλάσσεται το λείψανο του εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε, τον οποίον, ως γνωστόν, οι Τούρκοι απαγχόνισαν στην Πύλη του Πατριαρχείου και τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του. Αν είναι δυνατόν!

Είναι βέβαια γνωστό κι έχει καταστεί πλέον τόσο εναργές σε όσους έχουν ελάχιστη έστω γνώση τελετουργικής και ψαλτικής, η ανεπάρκεια του Ελπιδοφόρου.

  • Ωστόσο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν γνώριζε ότι στους αγίους δεν γίνονται Νεκρώσιμα Τρισάγια, καθότι άγιοι όντες κι αν μου επιτρέπεται η θεολογική ακροβασία «ήδη τεθεωμένοι», καίτοι και αυτοί προσκαρτερούν την «έσχατη ημέρα» την οποία ωστόσο ζουν στο «εσχατολογικό παρόν» του σήμερα της Εκκλησίας.

Προέβη όμως σ’ αυτή τη θεατρινίστικη πράξη για τους εξής λόγους:

Κατ’ αρχήν διότι υπήρχε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση η οποία θα έδειχνε την «ταπεινή» γονυκλισία του μπροστά από τη λάρνακα του Αγίου Γρηγορίου, αφού όλα γίνονται για τον θεατρισμό και την προβολή.

Δεύτερον, για να ταπεινώσει την Εκκλησία της Ελλάδος και τον σημερινό της Προκαθήμενο Ιερώνυμο, πως η Μήτηρ Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως δεν αναγνωρίζει την αγιοκατάταξη του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε, στην οποία προέβη ομοφώνως η Εκκλησία της Ελλάδος στις 8 Απριλίου του 1921 και άρα ο σύντροφος Ελπιδοφόρος δεν τον θεωρεί άγιο, γι’ αυτό και του έκανε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Τρίτον, κατ’ αυτόν τον τρόπο ήθελε να πουλήσει εκδούλευση στον πνευματικό του πατέρα και προστάτη Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αλλωστε, από σεβασμό και τιμή στον θεσμό που εκπροσωπεί ο Βαρθολομαίος δεν τολμά κανείς να του πει παρρησιακά, φτάνει πια τα όσα βουλεύεσαι σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κάτι τέτοιο που τόλμησαν πρόσφατα οι Κρήτες ιεράρχες με την εξόχως δυναμική επιστολή τους «να μην αναμειγνύεται».

Σεβαστικά να πω πως εν προκειμένω ευθύνη και μάλιστα μεγάλη έχει και ο Ιερώνυμος ο οποίος κάθεται και τηρά απαθώς τις ταπεινώσεις έργων και λόγων του Ελπιδοφόρου.

Μ’ άλλα λόγια, κάτι παρόμοιο που έκανε κατά τα πρόσφατα συνέδρια των Αρχόντων η ελληνική κυβέρνηση, η οποία είπε με τον πλέον ηχηρό τρόπο πως δεν θα δεχθούμε να παίξει ο Βαρθολομαίος και ο Ελπιδοφόρος παιχνίδια σε βάρος μας.

Τέταρτον, το Φανάρι δεν προβαίνει στην αναγνώριση ή αν θέλετε σε «επίσημη» αναγνώριση της αγιοποίησης του Γρηγορίου του Ε’ για να μην κακοκαρδίσει τους Τούρκους. Καθαρές κουβέντες.

Διαβάστε: Πραγματικά αξίζει να δει κανείς το βίντεο της ομιλίας του Προέδρου της ΑΧΕΠΑ για την αγαπημένη μας Κύπρο: Τα είπε στη …νύφη για να τα ακούσει η πεθερά! Ο Ελπιδοφόρος κατάλαβε…

Παγωμένες οι σχέσεις της Αθήνας με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής: Τα έκανε …σαλάτα ο Ελπιδοφόρος αλλά απόλυτος υπεύθυνος είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: