Το λιμάνι στη Λάρνακα και η διακοπή του συμβολαίου, αλλά και η σημαντική επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Τετάρτη

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Το ζήτημα της επένδυσης στη Λάρνακα μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει το συμβόλαιο με την διαχειρίστρια εταιρεία είναι το βασικό θέμα που προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται επίσης η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Λευκωσία, η κούρσα για συσπειρώσεις στα κόμματα ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου και οι νέες δημοσκοπήσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των κομμάτων, το νέο κτύπημα στη Ράφα και η διεθνής κατακραυγή καθώς και οι εκκλήσεις του ΠΟΥ για τα κρούσματα ιλαράς και την ανάγκη εμβολιασμών.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Στο ναυάγιο και η εγγυητική» και γράφει για νέα ανησυχία λόγω των κυβερνητικών χειρισμών για το έργο του λιμανιού και της μαρίνας στη Λάρνακα. Αλλού αναφέρεται στη νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές που εμφανίζει τον ΔΗΣΥ ‘να κρατάει τα ηνία’. Επίσης προβάλλει δήλωση του τέως ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη κατά ΑΚΕΛ και ευρωπαϊκής αριστεράς.

«Ασκήσεις επί χάρτου για επικείμενο διαζύγιο» είναι ο τίτλος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι μετά την Κίτιον Ocean στην πόρτα εξόδου από το Βασιλικό είναι και η κινεζική κοινοπραξία. Αλλού αναφέρεται στις εξελίξεις στο έργο με το λιμάνι και την μαρίνα στη Λάρνακα και διερωτάται αν είναι λύση ο διαχωρισμός και οι δύο επενδυτές. Ο «Π» γράφει σε άλλο θέμα ότι οι Ισραηλινοί αιματοκύλισαν και πάλι τη Ράφα.

Με τίτλο «Σπάει στα δύο η επένδυση» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι στη Λάρνακα θεωρούν πως η απόφαση ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού-μαρίνας δεν υφίσταται πλέον. Αλλού προβάλλει την επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Κύπρο, αναφέροντας ότι θέλει έργα σε λιμάνια και ενέργεια και όχι λόγια. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για σύγκρουση μεγατόνων ΔΗΣΥ -ΑΚΕΛ για τις εκλογές.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Σκιές σε μεγάλες επενδύσεις που χειρίστηκε η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Ν. Αναστασιάδη» γράφει για αμείλικτα ερωτήματα για τους χειρισμούς στο λιμάνι και την μαρίνα στη Λάρνακα. Αλλού αναφέρει ότι ομαδικά πυρά κομμάτων και αντιστασιακών πλήττουν τον Φαίδωνα Φαίδωνος για πράξεις του για το λεωφορείο της Αντίστασης. Επίσης η «Χ» γράφει ότι ο νυν δήμαρχος Λεμεσού εξακολουθεί να κρύβεται σε σχέση με σκάνδαλο στον σκυβαλότοπο Φασούλας.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αγώνας για το μέλλον για το λιμάνι της Λάρνακας» και αναφέρεται στο ναυάγιο για την ενιαία ανάπτυξη και τα επόμενα βήματα. Αλλού γράφει για την επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ και τη δήλωση του ΠτΔ ότι η Κύπρος είναι πρεσβευτής του Κατάρ στις Βρυξέλλες. Προβάλλει σε άλλο θέμα τη χρήση κυπριακών γαϊδουριών για εξολόθρευση αδέσποτων σκυλιών στην Τουρκία.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» γράφει στον κύριό της θέμα με τίτλο «Μικρή ανάσα από τη μείωση επιτοκίων» ότι υπάρχει  συγκρατημένη αισιοδοξία από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μειώνονται οι δόσεις και αυξάνεται η κατανάλωση. Αλλού αναφέρει πως είναι στις καλένδες το σύστημα ‘πληρώνω όσο πετώ’ γιατί είναι ανέτοιμοι οι Δήμοι. Επίσης  αναφέρει ότι ζητείται σωσίβιο για το λιμάνι Λάρνακας μετά το ναυάγιο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ενδιαφέρον από το Κατάρ για το λιμάνι της Λάρνακας: Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον σε τέσσερις άξονες από το Εμιράτο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: