Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ζεμενίδη και την αντιπροσωπεία του Chicago Council on Global Affairs: Στο επίκεντρο η στρατηγική σχέση της Ελλάδας και των ΗΠΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τα μέλη της αντιπροσωπείας του Chicago Council on Global Affairs. PHOTO: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Chicago Council on Global Affairs με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλό του, Ivo Daalder, και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Hellenic American Leadership Council (HALC), Endy Zemenides.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η στρατηγική σχέση της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, καθώς και θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Το Chicago Council on Global Affairs είναι μία εκ των πλέον σημαντικών δεξαμενών σκέψης των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είναι φιλική προς την Ελλάδα και την Κύπρο λόγω της σχέσης της με τον Έντι Ζεμενίδη και τους ακτιβιστές του HALC.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό αποτελεί και αναγνώριση των προσπαθειών των ακτιβιστών μας στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι δίνουν τις μάχες του Ελληνισμού, αν και δέχονται πόλεμο από εκκλησιαστικούς κύκλους της Νέας Υόρκης.

Είναι ευτύχημα ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν πάντα δίπλα τους το HALC και τα μέλη του, το μόνο ενδιαφέρον των οποίων είναι τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Ελληνσιμού.

Τα μέλη της αποστολής συζήτησαν με τον κ. Μητσοτάκη για το πώς η Ελλάδα αναδύθηκε από την οικονομική κρίση και έγινε η ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης και η Χώρα της Χρονιάς του περιοδικού Economist.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Chicago Council on Global Affairs, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλό του, Ivo Daalder, και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Hellenic American Leadership Council (HALC), Endy Zemenides, την Τρίτη 28 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μιλώντας για τους στόχους της κυβέρνησης του αύξησης των μισθών και τις επενδύσεις, ο πρωθυπουργός προσκάλεσε την αποστολή η οποία αποτελείται από ηγέτες της επενδυτικής και φιλανθρωπικής Κοινότητας του Σικάγου, μερικοί εκ των οποίων ήδη επενδύουν στην Ελλάδα, να επενδύσουν περισσότερο στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για την γεωστρατηγική σπουδαιότητα και τις προκλήσεις. Η αποστολή υποσχέθηκε να βοηθήσει στην συγκρότηση δεσμών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, ενώ προσκάλεσε ενθουσιωδώς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Σικάγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γιατί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο του Ελπιδοφόρου: Στην παγίδα που έστησε στον κ. Μητσοτάκη έπεσε μέσα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής!!!

«Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί είναι μια διχαστική κίνηση που θα προκαλέσει περαιτέρω θρησκευτική διαμάχη»: Σκληρή κριτική στον Ερντογάν από τον Μάικ Πομπέο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: