Σε μόνιμη… πανδημία το ελληνικό ποδόσφαιρο: Αλήθεια ντρέπεται κανείς; Άλλη μια χρονιά χωρίς φιλάθλους ο τελικός κυπέλλου – Παναθηναϊκός και Άρης σε άδειες εξέδρες

File Photo Είσοδος των παικτών των δυο ομάδων με το Κύπελλο, κατά την έναρξη του τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο Βόλο, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Χωρίς την παρουσία φιλάθλων θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, το Σάββατο 25 Μαΐου (20:30).

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επί τούτω στην ΕΠΟ, με συμμετέχοντες την Ομοσπονδία, τους δύο φιναλίστ, την Ελληνική Αστυνομία και την ΔΕΑΒ.

Κάθε μία από τις ομάδες θα πάρει από 30 προσκλήσεις, άλλες τόσες η ΕΠΟ κι αυτό σημαίνει ότι στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα βρεθούν μόλις 90 άτομα. Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από το υπουργείο Αθλητισμού να αυξηθούν οι προσκλήσεις σε συνολικά 300, οπότε απομένει η απόφαση του Γιάννη Βρούτση.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, έθεσε πρόταση να πληρώσουν από κοινού για την τοποθέτηση καμερών οι δύο ομάδες και ο δήμος Βόλου προκειμένου ο αγώνας να διεξαχθεί με θεατές, ωστόσο το χρονικό περιθώριο δεν επαρκεί και η ιδέα εγκαταλείφθηκε.

Μπαλτάκος: «Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε»

Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε θεατές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό, σε αντίθεση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης: η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο κι έγινε μετά τη σημερινή σύσκεψη για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

«Δεν είναι θέμα συμφωνίας. Η ΕΠΟ αποφασίζει. Ακούμε τις ομάδες, αλλά αποφασίζει η ΕΠΟ. Η απόφαση, όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι Πανθεσσαλικό κι αυτό δεν αλλάζει, γιατί αυτό λέει η προκήρυξη. Όσον αφορά το θέμα των φιλάθλων, επειδή όπως ξέρετε το γήπεδο αυτό δεν έχει κάμερες δεν μπορεί να γίνει ο αγώνας παρουσία φιλάθλων», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Θα γίνει όπως λέει ο νόμος, δηλαδή με 30 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα και 30 προσκλήσεις στην ΕΠΟ. Επειδή αντιλαμβανόμαστε κι εμείς το πρόβλημα των ομάδων αλλά και το πρόβλημα της ΕΠΟ, ότι θα ήταν απαραίτητο να έχουμε περισσότερη δυνατότητα σε προσκλήσεις, θα υποβάλλουμε αίτημα στον υπουργό Αθλητισμού ούτως ώστε να δοθεί ειδική άδεια για περισσότερες προσκλήσεις, ας πούμε 300. Θα στείλουμε το αίτημά μας σήμερα και φαντάζομαι θα απαντήσουν άμεσα», συνέχισε.

Για να προσθέσει: «Αν αυτό γίνει θα έχουμε τις προσκλήσεις που θα εγκριθούν. Αν όχι αυτές που λέει ο νόμος, δηλαδή 30 σε κάθε ομάδα και 30 στην ΕΠΟ».

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε άλλη πρόταση στο τραπέζι απάντησε πως «οι προτάσεις ήταν δύο. Η πλευρά του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο, το έχει πει αυτό ο κ. Αλαφούζος και δημόσια. Η πλευρά του Άρη ήθελε να υπάρχουν φίλαθλοι αλλά όπως σας είπα το θέμα δεν είναι τι θέλουν οι ομάδες. Και σε αυτό το ζήτημα δεν είναι καν τι θέλει η ΕΠΟ, είναι τι θέλει ο νόμος και ο νόμος λέει με σαφήνεια αν δεν υπάρχουν κάμερες, ο αγώνας γίνεται χωρίς φιλάθλους με 30 προσκλήσεις σε κάθε έναν από τους τρεις, την ΕΠΟ και τις δύο ομάδες».

Παναθηναϊκός: «Η αστυνομία δεν άφησε περιθώριο»

Τη θέση του επί της σύσκεψης για την οργάνωση και τα μέτρα του τελικού του Κυπέλλου με τον Άρη που θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο «Πανθεσσαλικό» εξέφρασε ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» ξεκαθάρισαν σε απόλυτο βαθμό πως η Αστυνομία δεν άφησε εξαρχής κανένα περιθώριο για παρουσία κόσμου στο συγκεκριμένο γήπεδο κρίνοντας πως είναι ακατάλληλο για να φιλοξενήσει αγώνες παρουσία φιλάθλων, ενώ διευκρινίστηκε και το τι ισχύει για τις προσκλήσεις.

Αναλυτικά η θέση του Παναθηναϊκού:

«Αρχικά η τοποθέτηση της Αστυνομίας δεν άφησε κανένα περιθώριο, κρίνοντας το Πανθεσσαλικό ακατάλληλο για να φιλοξενήσει αγώνες με κόσμο, βάσει του πρόσφατου νόμου, αφού δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες, τουρνικέ και το λογισμικό για το access control. Επίσης η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Πανθεσσαλικό.

Να ληφθεί υπόψη ότι η προθεσμία για τα έργα δεν είναι η ημέρα του αγώνα αλλά 4 μέρες νωρίτερα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί αυτοψία του γηπέδου από την Αστυνομία, ώστε να δώσει τελική έκθεση σχετικά με την καταλληλότητα ή όχι του Πανθεσσαλικού για να διεξαχθεί τελικός με φιλάθλους. Κατόπιν αυτών το τι λέει η κάθε ομάδα δεν έχει κανένα νόημα και ουσία.

Ως προς τον αριθμό των προσκλήσεων, η Αστυνομία είπε ότι αφού βάσει νόμου το Πανθεσσαλικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις, οι προσκλήσεις πρέπει να είναι 30 σε κάθε ομάδα. Την ίδια θέση εκφράσαμε κι εμείς, από τη στιγμή που η Αστυνομία δεν εγγυάται την ασφάλεια για περισσότερο κόσμο».

Αγανακτισμένος ο ιδιοκτήτης του Άρη

Αγανακτισμένος αποχώρησε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (Τρίτη 14/5) στα γραφεία της ΕΠΟ, με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο «ισχυρός άνδρας» του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης. Όπως αποφασίστηκε, ο καταληκτικός αγώνας της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 25/5 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, χωρίς την παρουσία οπαδών των δυο φιναλίστ (Άρη και Παναθηναϊκού).

«Κοροϊδευόμαστε, τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ;», ήταν η ατάκα του Καρυπίδη την ώρα που αποχωρούσε από τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κάνοντας χαρακτηριστικά τη σύγκριση με τον τελικό του UEFA Europa Conference League που θα διεξαχθεί μία ημέρα αργότερα στην OPAP Arena, παρουσία φίλων του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

«Δηλαδή οι Ολυμπιακοί με τι θα πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια που είναι δύσκολα προσβάσιμη; Με υποβρύχιο; Αν θέλετε να πάτε τον τελικό στο ΟΑΚΑ, πείτε το τώρα!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καρυπίδης, ο οποίος, μάλιστα, είχε ρίξει στο τραπέζι την πρόταση να καλύψουν οι δυο φιναλίστ, μαζί με την ΕΠΟ και το Δήμο Βόλου, το ποσό που χρειάζεται προκειμένου να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Πρόταση που έπεσε εν τέλει στο κενό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Θεσσαλονίκη / Ελλάδα

«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό του Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Και φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: