Η στιγμή είναι κατάλληλη για να επανεκκινήσουν οι συζητήσεις για την επίλυση του Κυπριακού, λέει ο Γεραπετρίτης: Μείζον ζήτημα για την Ελλάδα το πρόβλημα της Κύπρου…

FILE PHOΤΟ: Greece’s Foreign Minister, Giorgos Gerapetritis. EPA, KHALED ELFIQI




Στις εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Βραδινή της Κυριακής” ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτη.

Επανέλαβε ότι το Κυπριακό ζήτημα αποτελεί μείζοντα προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει επενδύσει σημαντικά “στο να μπορέσουμε να προωθήσουμε το Κυπριακό”.

Με αφορμή τις επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ σε Κύπρο και Τουρκία, ο κ. Γεραπετρίτης σημειώνει πως το Κυπριακό ζήτημα αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Τόνισε πως ο ίδιος έχει επενδύσει σημαντικά «στο να μπορέσουμε να προωθήσουμε το Κυπριακό», με τακτική επικοινωνία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών -τόσο με τον Γενικό Γραμματέα όσο και με την προσωπική απεσταλμένη του, τον Κύπριο Πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών.

«Βεβαίως συζητούμε και στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων για το θέμα του Κυπριακού», επισημαίνει ο υπουργός, εκτιμώντας ότι «η στιγμή είναι κατάλληλη έτσι ώστε να επανεκκινήσουν οι συζητήσεις, οι οποίες αφορούν την επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο ακριβώς των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Διαβεβαιώνουμε ότι ύψιστος στόχος μας δεν είναι άλλος από την επανένωση της Κύπρου» διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: