Στην Αγκυρα η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, συναντήθηκε με τον Χακάν Φιντάν πριν επανέλθει στην Κύπρο: Αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό στη συνομιλία της με τον Τούρκο υπουργό

Islamist Minister of Foreign Affairs of Turkey, Hakan Fidan received María Angela Holguín Cuéllar, Personal Envoy of the UN Secretary-General on Cyprus, in Ankara. Photo via Republic of Türkiye, Ministry of Foreign Affairs, T.C. Dışişleri Bakanlığı, @TC_Disisleri




Σταθμό στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, έκανε πριν την επάνοδό της στην Κύπρο, η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένψν Εθνών (ΟΗΕ), Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Σε ανάρτηση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ αναφέρεται πως ο κ. Φιντάν δέχθηκε την κ. Ολγκίν στην Άγκυρα. Το τουρκικό υπουργείο ανήρτησε και φωτογραφία από τη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Ολγκίν επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες καθώς και άλλες πρωτεύουσες, όπου είχε συζητήσεις με αξιωματούχους για το Κυπριακό, πριν την επιστροφή της στην Κύπρο, όπου φθάνει την Τρίτη το βράδυ.

Υπενθυμίζεται πως επόμενος σταθμός της κας Ολγκίν θα είναι η Κύπρος όπου θα έχει επαφές τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη όσο και με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ την Τετάρτη.

Πρόκειται για την τρίτη αποστολή της στην Κύπρο στην οποία θα έχει επίσης συναντήσεις με οργανωμένα κοινωνικά σύνολα του τόπου.

Η κ. Ολγκίν φθάνει στην Κύπρο την Τρίτη το βράδυ και θα βρίσκεται στο νησί έως και τις 14 Μαΐου.

Οπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Εθνη την περασμένη βδομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της θα συναντηθεί και με ένα ευρύ φάσμα επιπλέον συνομιλητών, επιχειρηματιών και της κοινωνίας των πολιτών.

Πριν από την επίσκεψη στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και σε άλλες πρωτεύουσες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΚ
Κύπρος Λευκωσία 

Το μεσημέρι της Τετάρτης η συνάντηση της Ολγκίν Κουεγιάρ με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: