Επιβεβαιώνει ο Ερντογάν την πλήρη αναστολή εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ: Θα παρακολουθούμε τις συνέπειες, απειλεί, αλλά το Εβραϊκό Κρατος δεν μασά!

O Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μεετά την προσευχή της Παρασκευής. Photo: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ/




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η αναστολή των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ, η οποία ανακοινώθηκε χθες, έχει στόχο να “αναγκάσει’ τη χώρα αυτή να δεχθεί μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

“Λάβαμε ορισμένα μέτρα για να αναγκάσουμε το Ισραήλ να δεχθεί μια εκεχειρία και να αυξήσει την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται (στη Γάζα), δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν ενώπιον επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.

  • “Θα παρακολουθούμε τις συνέπειες του μέτρου που λάβαμε σε συνεργασία με τους κύκλους των επιχειρηματιών μας”, τόνισε.

Πριν την επίσημη επιβεβαίωση της διακοπής κάθε εμπορικής σχέσης, την είδηση είχε μεταδώσει το πρακτορείο Bloomberg και στην συνέχεια την είχε επιβεβαιώσει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατζ, κατηγορώντας τον  Ταγίπ Ερντογάν ότι «παραβιάζει τις συμφωνίες μπλοκάροντας τα λιμάνια για τις ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές».

Ο Κατζ πρόσθεσε δε  ότι «έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αγνοώντας τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοώντας τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες».

Σημειώνεται ότι της ανακοίνωσης της πλήρους εμπορικής συνεργασίας με το Ισραήλ, είχε προηγηθεί στις 9 Απριλίου η ανακοίνωση επιβολής εμπάργκο εξαγωγών κατά του Ισραήλ σε 54 κατηγορίες προϊόντων, ως αντίδραση στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον πόλεμο της Γάζας.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Turkey

 

Μέχρι την μόνιμη κατάπαυση του πυρός η διακοπή εμπορικών συναλλαγών με το Ισραήλ: Διευκρινίσεις από τον υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: