Νέα επίθεση σε Ακιντζί από τον παράνομο “υπουργό εξωτερικών” Ταχσίν Ερτουγρούλογλου




Ως συνέχιση της επίθεσης εναντίον του κατοχικού ηγέτη, που ξεκίνησε ο “πρωθυπουργός” Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν στο Κυπριακό, θεωρεί ο Μπαρίς Μπουρτζιού τις δηλώσεις του “υπουργού” εξωτερικών, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ότι ο Μουσταφά Ακιντζί έχει “εμμονή για λύση και γι` αυτό δίδει ψεύτικες ελπίδες και αυτοί που είναι πολύ υπέρ της λύσης έχουν βασική επιδίωξη να σωθούν από την Τουρκία”.

Σε γραπτή δήλωσή του σήμερα με αφορμή συνέντευξη του κ. Ερτουγρούλογλου στην εφημερίδα Ντιαλόγκ, ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη αναφέρει ότι πρόκειται για επιθέσεις και δηλώσεις που δεν αρμόζουν στη θέση που κατέχει ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Αναφέρει επίσης ότι ενώ μετά την προχθεσινή συνάντηση του κ. Ακιντζί με τα πολιτικά κόμματα ο αρχηγός του ΚΕΕ, του κόμματος του “υπεξ”, και “πρωθυπουργός” Οζγκιουργκιούν εξέφρασε ικανοποίηση ως “κυβέρνηση” για τη συνάντηση και την ελπίδα για αποτέλεσμα στις συνομιλίες μέχρι το τέλος του χρόνου, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου έχει ακριβώς την αντίθετη στάση.

Κατηγορεί και επιτίθεται στον Τ/κ ηγέτη, προσθέτει ο Μπουρτζιού κάνοντας λόγο είτε για μια οργανωμένη διπρόσωπη αντιφατική κατάσταση είτε “είναι ένα σημάδι ότι ο κ. Ερτουγρούλογλου είναι προσωπικά αγύριστο κεφάλι”.

Ο κ. Μπουρτζιού σημείωσε ότι ο κ. Ακιντζί βλέπει τη λύση του Κυπριακού όχι σαν εμμονή αλλά σαν ανάγκη για τις δύο πλευρές και δεν είναι υπέρ της όποιας λύσης αλλά μιας φόρμουλας όπου “σε περίπτωση που έρθει η ε/κ πλευρά σε μια εύλογη/λογική γραμμή, ο λαός μας να ζήσει ελεύθερα, ασφαλής και ισότιμα με ένα αποτέλεσμα που θα είναι επωφελές και για τις δύο πλευρές”. Με αυτό το όραμα, είπε, εκλέγηκε ο κ. Ακιντζί με 60%.

Το πολιτικό όραμα του κ. Ερτουγρούλογλου στις τελευταίες “προεδρικές” εκλογές δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη. Επιπλέον του υπενθυμίζει ότι αιχμάλωτος του οράματος “λύση να ` ναι κι ό,τι να ναι” είναι ο ίδιος ο Ερτουγρούλογλου, αναφέρει ο Μπαρίς Μπουρτζιού, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του νυν “υπεξ” μεταξύ 2002-2004 όταν εναντιώνονταν στο σχέδιο Ανάν “θα πάρω τα όπλα και θα βγω στα βουνά”. Ήταν ένας από αυτούς που λόγω της λάθος στάσης τους στην πολιτική, η ε/κ πλευρά μπήκε μονομερώς στην ΕΕ και ακόμη πληρώνουμε το τίμημα.

Ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει επίσης ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με βάση το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, το οποίο ενέκρινε “ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκει ο κ. Ερτουγρούλογλου” από τον οποίο – προσθέτει – περιμένουν αν μη τι άλλο να μην διαστρεβλώνει τις πραγματικότητες και να βάζει τροχοπέδη στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: