“Καψόνι” σε Ισραηλινούς σε Κύπρο: Όταν η Αστυνομία αδυνατεί να ξεχωρίσει ψεύτικο όπλο…




Ομοίωμα πιστολιού ήταν το όπλο που εντόπισε η Αστυνομία στην κατοχή δύο Ισραηλινών που ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Πάφου για τη χώρα τους, σύμφωνα με τις εξετάσεις της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Αστυνομίας.

Το όπλο που εντοπίστηκε στην κατοχή δύο Ισραηλινών στο Αεροδρόμιο Πάφου έθεσε σε άμεση κινητοποίηση την Αστυνομία ενώ ακολούθησε η σύλληψή τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής πιστολιού.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τους δύο Ισραηλινοί ηλικίας 20 και 22 ετών παρέλαβε οδηγός ταξί από την Αγία Νάπα με προορισμό το Διεθνή Αερολιμένα Πάφου από όπου θα αναχωρούσε η πτήση τους. Κατά τη διαδρομή ωστόσο ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι οι δύο επιβάτες είχαν στην κατοχή τους όπλο.

Μετά την αποβίβασή τους στο Αεροδρόμιο Πάφου ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο χώρο του Αεροδρομίου.

Ακολούθησε η σύλληψη των δύο Ισραηλινών ενώ το όπλο εστάλη για περαιτέρω εξετάσεις στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, προκειμένου να διαφανεί αν πρόκειται για αληθινό ή για ομοίωμα.

Ανακρινόμενοι οι δύο άνδρες ανέφεραν πως το όπλο το προμηθεύτηκαν από την Κύπρο, από κατάστημα σουβενίρ και πως δεν πρόκειται για αληθινό.

Από τα αρχικά στάδια των ερευνών η Αστυνομία είχε εκτιμήσει πως πρόκειται για ομοίωμα πιστολιού, ωστόσο έπρεπε να διερευνηθεί με ειδικές εξετάσεις κατά πόσο πρόκειται για αληθινό ή όχι. Μετά από εξειδικευμένες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ομοίωμα πιστολιού.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.

Κική Περικλέους, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: