Εντοπίστηκαν κι άλλα πλοιάρια με μετανάστες με κατεύθυνση την Κύπρο: Τέθηκαν σε συναγερμό οι υπηρεσίες ασφαλείας, σε ύψιστη επιφυλακή για μεγαλύτερες ροές




Νέος συναγερμός σήμανε στις Αρχές, μετά από πληροφορία για εντοπισμό τριών πλοιαρίων με μετανάστες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Τα τρία πλοιάρια εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας για αξιολόγηση της κατάστασης και μεταφορά των πλοιαρίων με ασφάλεια στη στεριά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για καταμέτρηση των μεταναστών και στη συνέχεια για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για μεταφορά τους στο Πουρνάρα.

Οι τελευταίες πληροφορίες, κάνουν λόγο για 137 μετανάστες στο σύνολο. Άλλες πληροφορίες ομιλούν για 400 μετανάστες.

Πάντως επιβεβαιώθηκαν όπως όλα δείχνουν οι φόβοι για νέες αφίξεις μεταναστών στην Κύπρο, μετά τον εντοπισμό μόλις χθες πέντε πλοιαρίων. Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος (Νατάσα Χριστοφόρου):

Στη μαρίνα Αγίας Νάπας μεταφέρθηκαν τα τρία νέα σκάφη με περίπου 150 μετανάστες που έφτασαν από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στα τρία σκάφη επέβαιναν συνολικά 137 πρόσωπα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των μεταναστών στους 408 σε ένα 24ωρο.

Στην περιοχή στήθηκε επιχείρηση για την καταμέτρησή τους από την Αστυνομία Αμμοχώστου, η οποία αναμένεται να τους μεταφέρει αργότερα απόψε στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία σκάφη εντοπίστηκαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, θέτοντας για δεύτερη φορά σε συναγερμό την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, μέσα σε λίγες ώρες.

Χθες με άλλα πέντε σκάφη, αφίχθηκαν 271 μετανάστες με την Αστυνομία να προχωρεί σε 4 συλλήψεις Σύρων που φέρονται ως οι πλοηγοί των σκαφών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε συναγερμό, αφού υπάρχουν πληροφορίες για νέες ροές μεταναστών και για αυτό τον λόγο συγκλήθηκε εκτάκτως αύριο συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Συγκαλείται την Τρίτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Κύπρου για το μεταναστευτικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: