Δύσκολη η συνύπαρξη Κασσελάκη ακόμη και με τον σκληρό πυρήνα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: «Ακυρο» στην πρόταση για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογής συνέδρων

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει κατά τη διάρκεια του 2ου Περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024. Ακολούθησε ομιλία του δημάρχου Λαρισαίων Θ. Μαμάκου ενώ την έναρξη των ομιλιών έκανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Στελέχη, υπουργοί, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος κόσμου, παρευρέθηκαν στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/STR




Ολο και πιο δύσκολη γίνεται η συμβίωση του Στέφανου Κασσελάκη ακόμη και με τον σκληρό πυρήνα στελεχών και κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του επικείμενου συνεδρίου του κόμματος την Τετάρτη, η πρόταση του προέδρου για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογής συνέδρων δεν πέρασε.

Οπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ, η  πρόταση, που παρουσιάστηκε από τους δύο γραμματείς του κόμματος (Σβίγκου, Βασιλειάδης), προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να ασκεί έντονη κριτική και ως προς την πρόταση αλλά και στη γενικότερη εικόνα του κόμματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δια της προτάσεως θα μπορούσε να δοθεί στα μέλη η δυνατότητα της επιλογής μεταξύ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της φυσικής παρουσίας με προσέλευση στην κάλπη.

Η αρχική συζήτηση είχε γίνει στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να… ενθουσιάσει  ωστόσο επανακατετέθη εκ νέου χθες στην ΚΟΕΣ.

Οι παριστάμενοι ζήτησαν ψηφοφορία για το θέμα, με τους γραμματείς να αναφέρουν τελικά πως θα διαβιβάσουν τις αντιρρήσεις. Τελικά, ψηφοφορία δεν έγινε καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα θα καταγραφόταν το αποτέλεσμά της και θα ερμηνευόταν ως απόρριψη της προεδρικής πρότασης.

Με πληροφορίες από ΕΦΣΥΝ

«Ανησυχητικό» το ισραηλινό σχέδιο επίθεσης στη Ράφα, λέει ο Ζοζέπ Μπορέλ: Θα έχει καταστροφικές συνέπειες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: