Η Ντούα Λίπα μιλά στο Rolling Stone για Κόσοβο, Χαμάς, βιβλία και τους φαν της ποπ: Δυστυχώς δεν θέλουν να είσαι έξυπνη

FILE PHOTO: Dua Lipa attends the premiere of Barbie at the Shrine Auditorium in Los Angeles, California, USA, 09 July 2023 EPA/NINA PROMMER




Η Dua Lipa, μία από τις μεγαλύτερες ποπ – σταρ της εποχής,μίλησε στο Rolling Stone εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την αντίληψη που έχει το κοινό για εκείνη.

«Δεν ξέρω αν πιστεύουν ότι πράγματι μου αρέσει να διαβάζω βιβλία», λέει. «Δεν θέλουν να μιλάς πολιτικά. Δεν θέλουν να είσαι έξυπνης. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για μένα από αυτό που κάνω”.

Από το σινγκλ που την καθιέρωσε, (το New Rules το 2017) έως σήμερα, η Βρετανοαλβανίδα τραγουδίστρια κατέκτησε τις κορυφές της ποπ αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Δημιούργησε μια λέσχη βιβλίου, έστησε ένα διεθνές μουσικό φεστιβάλ στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου και πολλά άλλα.

Έχει γίνει πρωτοσέλιδο για τις πολιτικές της απόψεις – επικρίνοντας τη στάση του Ηνωμένου Βασιλείου στο μεταναστευτικό και ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Σε νέα της συνέντευξη στο Rolling Stone , λέει ότι η κοσμοθεωρία της είχε διαμορφωθεί από την εμπειρία των γονιών της: Από τη φυγή τους στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

«Η ίδια η ύπαρξή μου είναι αρκετά πολιτική, αφού βρέθηκα στο Λονδίνο επειδή οι γονείς μου έφυγαν από τον πόλεμο», είπε.

«Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Από την εμπειρία μου στο Κοσσυφοπέδιο κατάλαβα τι σημαίνει πόλεμος, κανείς δεν θέλει πραγματικά να φύγει από το σπίτι του.

«Το κάνουν για προστασία, για να σώσουν την οικογένειά τους, για να φροντίσουν τους ανθρώπους γύρω τους, για μια καλύτερη ζωή».

Η σταρ λέει ότι βλέπει παραλληλισμούς ανάμεσα σε αυτό που πέρασαν οι γονείς της και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Παλαιστίνιοι, γεγονός που την ώθησε να υπογράψει το αίτημα για κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο, είναι επικριτική για τις φρικαλεότητες της Χαμάς.

«Δεν συγχωρώ αυτό που κάνει η Χαμάς», λέει. «Νιώθω φρικτά για κάθε χαμένη ζωή Ισραηλινών και για όσα συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου.

«Αυτή τη στιγμή, αυτό που πρέπει να δούμε είναι πόσες ζωές έχουν χαθεί στη Γάζα, τους αθώους πολίτες και τις ζωές που χάνονται.

Ενώ η σταρ μιλά ανοιχτά για τις πολιτικές της απόψεις, είναι λιγότερο εκδηλωτική για την προσωπική της ζωή.

«Νομίζω ότι είμαι Βρετανίδα», εξηγεί στο Rolling Stone.

«Δεν έχω καμιά όρεξη να βγάλω τα σώψυχά μου σε ένα talk show απλά γιατί αυτό θα έφερνε έναν κύκλο δημοσιότητας ή απλώς για να τραβήξω την προσοχή.

«Όσο κι αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι γνωρίζουν τους ανθρώπους που υποστηρίζουν, στην πραγματικότητα δεν νομίζω ότι ξέρουν τίποτα για αυτούς ούτως ή άλλως».

Συζητά πάντως πιο πρόθυμα το τρίτο της άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος.

Η Λίπα υπόσχεται μια αλλαγή κατεύθυνσης, με το Rolling Stone να περιγράφει το άλμπουμ ως «εμπνευσμένο από την ψυχεδελική ποπ και τη βρετανική rave κουλτούρα», με αναφορές σε συγκροτήματα όπως οι Primal Scream και οι Massive Attack.

«Αυτός ο δίσκος είναι λίγο πιο ωμός», λέει η ίδια.

«Θέλω να συλλάβω την ουσία της νιότης και της ελευθερίας της διασκέδασης και της αντίληψης να αφήνουν τα πράγματα να συμβαίνουν, είτε είναι καλά είτε κακά. Δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Και να αποφεύγεις τις μπουνιές που σου δίνει η ζωή».

Η Ντούα Λίπα θα εμφανιστεί στα βραβεία Grammy στις 5 Φεβρουαρίου, καθώς είναι μία από τις υποψήφιες για το τραγούδι της χρονιάς για το τραγούδι της Barbie Dance The Night. Η μελωδία ίσως είναι  και υποψηφιότητα για Όσκαρ όταν αποκαλυφθούν οι shortlists στις 23 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Τζόναθαν Τέτελμαν: Ο 30χρονος «νέος Παβαρότι» εισβάλλει σε βιβλιοπωλείο στο Βερολίνο και προσφέρει μαγικές στιγμές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: