O Ερντογάν τηλεφώνησε στον Ζελένσκι: Προσφέρθηκε να …φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Ουκρανού προέδρου και του Βλαντιμίρ Πούτιν!

File Photo A handout picture made available by the Presidential Press Service shows Ukrainian President Volodymyr Zelensky recording his video address in front of the sign ‘Avdiivka is Ukraine’ during his trip to the Donetsk region, Ukraine, 29 December 2023. EPA, PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT




Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ηγετών, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να σταματήσει η αιματοχυσία τόσο στην Ουκρανία όσο και στα Παλαιστινιακά Εδάφη και να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη, αναφέρεται σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να αναλάβει ξανά ρόλο μεσολαβητή και να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Ρωσία έπληξε την Ουκρανία με πυραύλους τους οποίους προμηθεύθηκε από την Βόρεια Κορέα, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ, έπειτα από παρόμοιους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει η Ουάσιγκτον σε προηγούμενες δηλώσεις της.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία συγκάλυψη… στο πλαίσιο του απόλυτου πολέμου γενοκτονίας, η Ρωσική Ομοσπονδία για πρώτη φορά έπληξε το έδαφος της Ουκρανίας με πυραύλους που παρέλαβε από… την Βόρεια Κορέα» δήλωσε ο Ποντολιάκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Νωρίτερα σήμερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλέσθηκαν τον κυβερνήτη της περιοχής Χάρκιβ στην ανατολική Ουκρανία, που φέρεται να δήλωσε ότι πύραυλοι που κατασκευάσθηκαν εκτός Ρωσίας εκτοξεύθηκαν στην επαρχία στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου.

«(Η Ρωσία) επιτίθεται στους Ουκρανούς με πυραύλους που παρέλαβε από κράτος στο οποίο οι πολίτες του βασανίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης επειδή είχαν στην κατοχή τους ραδιόφωνο που δεν είχαν δηλώσει, επειδή μίλησαν σε κάποιον και επειδή έβλεπαν τηλεοπτικές εκπομπές.» δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Ο Ποντολιάκ δεν παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πύραυλοι είναι βορειοκορεατικοί. Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα η Ουάσιγκτον επικαλέσθηκε αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Γ. Μανδαλίδη
Κωνσταντινούπολη, Turkey
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κίεβο, Ukraine

Συλλήψεις και απελάσεις 23 ατόμων για σχέσεις με την ισραηλινή Μοσάντ αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: