Στο Κατάρ ο Ερντογάν για τον πόλεμο της Γάζας: Επιδιώκει την παραπομπή του Ισραήλ στη Χάγη και δηλώνει ότι ο Νετανιάχου θα δικαστεί για εγκλήματα πολέμου

O ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απευθύνεται μέσω τηλεδιάσκεψης στους ηγέτες της G20. Φωτογρφία: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ/




Επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, παραγματοποεί σήμερα και αύριο, Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βασικό αντικείμενο της επίσκεψης είναι οι εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Γάζα.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να γίνει δεκτός από τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, τον εμίρη του Κατάρ, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με επικεφαλής και αντιπροσωπείες.

Στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν και Αλ Θάνι βρίσκεται το αίτημα για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Τουρκία πιέζει μέσω διπλωματικών κινήσεων για την παραπομπή του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, θέμα που αναμένεται να θέσει ο Ερντογάν στην Ντόχα, ενώ το Κατάρ από την πλευρά του διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ανταλλαγή των ομήρων που κρατά η Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Επίθεση στον Νετανιάχου

Επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας λίγο πριν αναχωρήσει για το Κατάρ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του δήλωσε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου για την επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας.

Απευθυνόμενος σε σύνοδο του Οργανιμσού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη,  είπε επίσης ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακό έδαφος και θα ανήκει πάντα στους Παλαιστίνιους.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία  

Πάνω από 15 χιλιάδες οι νεκροί, τρομακτικός ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον της Χαμάς: Τα 10.000 φθάνουν τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: