Επιδρομή Ισραηλινών αλεξιπτωτιστών στα σπίτια των αρχηγών της Χαμάς: Στην κάποτε πολυτελέστερη γειτονιά της Γάζας [videos]

Eικόνα από την επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στην άλλοτε πολυτελή περιοχή της Πόλης της Γάζας όπου βρίσκονται οι κατοικίες υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χαμάς. Photo via X@IDF




Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αποκάλυψαν σήμερα το πρωί πλάνα από τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή Ριμάλ της Λωρίδας της Γάζας, που κάποτε θεωρούνταν η πιο πολυτελής γειτονιά στην Πόλη της Γάζας, στην οποία βρίσκονται οι κατοικίες ανώτερων διοικητών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμας.

Μια ομάδα αλεξιπτωτιστών του Ισραηλινού Στρατού, σε συνεργασία με τεθωρακισμένα και αεροπορική υποστήριξη, επέδραμαν στην γειτονιά Σεϊχ Εγιαλίν και Ριμάλ, όπου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “τρομοκρατική υποδομή που ανήκε στη Χαμάς βρέθηκε και καταστράφηκε”.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εντόπισαν περίπου 35 φρεάτια από τούνελ της Χαμάς, καθώς και πολλά όπλα. “Πολλοί τρομοκράτες εξοντώθηκαν στην περιοχή”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του IDF.

Οι στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού εισέβαλαν επίσης σε στρατιωτική βάση , που χρησιμοποιείται από το τεχνικό τμήμα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Χαμάς. Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού υπογράμμισε ότι στο σημείο βρίσκονταν επίσης αποθήκες πυρομαχικών και επτά εκτοξευτές ρουκετών.

  • Στην περιοχή Ριμάλ βρίσκονται οι κατοικίες ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς, οι οποίοι ανέλαβαν τον έλεγχο των κτιρίων στην περιοχή για να διεξάγουν και να κατευθύνουν τρομοκρατικές δραστηριότητες. Στρατιωτικές θέσεις και υποδομές της Χαμάς βρίσκονται επίσης στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ο οποίος ζει μεταξύ Κατάρ και Τουρκίας, αγόρασε πρόσφατα μια από τις πιο περιζήτητες παραθαλάσσιες περιοχές στη Γάζα δίνοντας 4 εκατομμύρια δολάρια [!!!] για ένα οικόπεδο 2.500 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται επίσης κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι όπου μεγάλωσε.

Ο Διοικητής της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, Ταγματάρχης ‘R’, δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια ερευνών στην περιοχή του Ριμάλ, εντοπίσαμε μεγάλο αριθμό όπλων που ανήκουν σε τρομοκράτες της Χαμάς. Περιλαμβάνονταν φορητοί υπολογιστές, συσκευές μνήμης, τεχνικά έγγραφα και άλλα πολεμικά αντικείμενα, όπως στολές παραλλαγής, πουκάμισα, επιγονατίδες, γεμιστήρες και πυρομαχικά, 7,62 mm και 5,56 mm».

Τα έγγραφα που βρέθηκαν περιείχαν πληροφορίες σχετικά με το IDF, όπως η θέση των ενεδρών και η δύναμη των δυνάμεων του IDF.

 

Αρχηγοί της Xαμάς: καταθέσεις και dolce vita στο εξωτικό

Εγγραφα που έχουν περιέλθει κατά αποκλειστικότητα σε γνώση της κυριακάτικης έκδοσης της Welt (Welt am Sontag) αποδεικνύουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διατηρεί ένα τεράστιο δίκτυο εταιρειών, τη στιγμή μάλιστα που η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) προειδοποιεί για ολοκληρωτική κατάρρευση με ασύλληπτες συνέπειες για πάνω από δύο εκατομμύρια αμάχους.

Το άρθρο της ανταποκρίτριας της εφημερίδας στη Μέση Ανατολή Christine Kensche με τίτλο «Τα μυστικά κονδύλια της Χαμάς» αναφέρει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων των τραπεζικών λογαριασμών της Χαμάς αντί να αξιοποιούνται για την ανακούφιση των Παλαιστινίων, χρησιμοποιούνται για τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ αλλά και τον πολυτελή τρόπο ζωής των ηγετών της στο εξωτερικό.

H αρθρογράφος επικαλείται πληροφορίες από πρώην ανώτερο Iσραηλινό αξιωματούχο πληροφοριών ο οποίος ερευνά τις χρηματοοικονομικές ροές τρομοκρατικών οργανώσεων, και σύμφωνα με τον οποίο οι ηγέτες της Χαμάς έχουν δημιουργήσει μια οικονομική αυτοκρατορία έξω από τη Λωρίδα της Γάζας συνολικής αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει περί τις 30-40 εταιρείες από τον κατασκευαστικό κλάδο και τις επιχειρήσεις ακινήτων υπό τον έλεγχο της Χαμάς, οι οποίες βρίσκονται στην Τουρκία, το Κατάρ, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Σουδάν, και αποτελούν το «χρυσό δίχτυ ασφαλείας για την ηγεσία της Χαμάς και τις οικογένειές τους», μεταξύ των οποίων οι Ismail Haniyeh, Khaled Mashaal και Saleh al-Arouri.

Επίσης, σύμφωνα με άλλα απόρρητα έγγραφα που περιήλθαν στην Welt am Sonntag, η ηγεσία της Χαμάς έχει πρόσβαση σε δεκάδες λογαριασμούς σε τουρκικές τράπεζες -όπως οι Türkiye Finans, Albaraka, Kuveyt Türk, Vakif Katilim και η κρατική τράπεζα Ziraat Katilim- που διατηρούνται σε ευρώ και δολάρια ΗΠΑ, ενώ για τη μεταφορά των χρημάτων για λογαριασμό τουρκικών υποκαταστημάτων χρησιμοποιούνται γερμανικές τράπεζες όπως η Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank στο Ντίσελντορφ, η Unicredit Bank στο Μόναχο, καθώς και τα υποκαταστήματα της Deutsche Bank, της Commerzbank και της Citibank Europe στη Φρανκφούρτη.

 

 

 

Με πληροφορίες από i24News/IsraelNationalNews/

 

Απομακρύνθηκαν τα πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείο Σίφα της Γάζας: Ασθενοφόρα καθ’ οδόν προς νοσοκομείο των Εμιράτων στον νότο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: