Παιδιατρικό νοσοκομείο – γιάφκα της Χαμάς ξετρύπωσαν κομάντος του IDF [video]: Διαψεύδουν οι Παλαιστίνιοι

File Photo Στιγμιότυπο από βίντεο του IDF στο Twitter




Κομάντος της μονάδας Shayetet 13 και μέλη της 401ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), που πραγματοποίησαν έφοδο στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ραντίσι της Γάζας, ανακάλυψαν γιάφκα της Χαμάς στο υπόγειο του συγκροτήματος.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην αγγλική γλώσσα, ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι «κάτω από το νοσοκομείο, στο υπόγειο, βρήκαμε ένα κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς, γιλέκα με εκρηκτικά, χειροβομβίδες, επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47, εκρηκτικούς μηχανισμούς, RPG (σ.σ. ρουκετοβόλα) και άλλο οπλισμό».

«Βρήκαμε επίσης ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι η Χαμάς κρατούσε ομήρους εδώ», ανέφερε ο Χαγκάρι και συμπλήρωσε ότι «μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, τρομοκράτες της Χαμάς επέστρεψαν σε αυτό το νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, αφότου έσφαξαν Ισραηλινούς μέσα στα σπίτια τους».

«Η Χαμάς κρύβεται μέσα σε νοσοκομεία. Σήμερα, το αποκαλύπτουμε σε όλον τον κόσμο», υποστήριξε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο υποναύαρχος Χαγκάρι είπε ότι οι IDF καταβάλλουν εδώ και μέρες προσπάθεια για την ασφαλή απομάκρυνση ασθενών από το Αλ Ραντίσι και από άλλα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. «Ο πόλεμος είναι εναντίον της Χαμάς, όχι εναντίον του λαού της Γάζας. Ειδικά όχι εναντίον ασθενών, γυναικών και παιδιών», τόνισε και κατηγόρησε τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

  • Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταδίκασε απόψε τους «ψευδείς ισχυρισμούς» των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) περί επιθέσεων που δέχθηκαν από ενόπλους που χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αλ Κοντς στη Γάζα.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X κάνει λόγο για κραυγαλέα απόπειρα αιτιολόγησης της πολιορκίας και των πληγμάτων στο νοσοκομείο, που συνιστούν «σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

H Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος διέψευσε τους «αβάσιμους ισχυρισμούς», υπογραμμίζοντας ότι στο επίμαχο βίντεο «φαίνεται ξεκάθαρα ότι ένοπλοι πλησιάζουν από (παρακείμενο) δρόμο, ενώ άρματα μάχης των δυνάμεων κατοχής βρίσκονται μπροστά στο νοσοκομείο», θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών.

Επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχουν ένοπλοι στις εγκαταστάσεις του Αλ Κοντς, συμπληρώνοντας πως μέσα στο νοσοκομείο βρίσκονται μόνο «ασθενείς, οι οικογένειές τους και το ιατρικό προσωπικό», ζητώντας την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.

Με πληροφορίες από Al Jazeera, PalestineRCS, μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετοιμη να απελευθερώσει 70 γυναικόπαιδα εις αντάλλαγμα πενθήμερης εκεχειρίας δηλώνει η Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: