«Πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί» στη Γάζα, λέει ο Μπλίνκεν: Για 11.000 θανάτους μιλά η Χαμάς

FILE PHOTO: Φυγή Παλαιστινίων αμάχων από καταυλισμό της βόρειας Γάζας. EPA/MOHAMMED SABER




Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  «εκτιμούν» τα βήματα του Ισραήλ για την ελαχιστοποίηση των απωλειών αμάχων, αλλά ότι δεν είναι αρκετά», αναφέρει το Associated Press.

Ο Μπλίνκεν, ευρισκόμενες στο Νέο Δελχί, είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν προτείνει επιπλέον ιδέες στους Ισραηλινούς, συμπεριλαμβανομένης αυτής των μεγαλύτερης διάρκειας  «ανθρωπιστικών παύσεων» και επέκτασης του όγκου της βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα .

Εκτιμούμε, είπε, τις προσπάθειες του Ισραήλ να εφαρμόσει τις παύσεις στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις καθώς και να δημιουργήσει έναν δεύτερο ασφαλή διάδρομο για την απομάκρυνση των αμάχων Παλαιστινίων.

Τα βήματα, είπε, «θα σώσουν ζωές και θα επιτρέψουν να φτάσει περισσότερη βοήθεια στους Παλαιστινίους που την έχουν ανάγκη», αλλά ταυτόχρονα «χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα για την προστασία των αμάχων και για να διασφαλιστεί ότι θα φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι «πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, πάρα πολλοί έχουν υποφέρει τις τελευταίες εβδομάδες» και ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθούν επιπλέον δεινά και να μεγιστοποιηθεί η βοήθεια που χρειάζονται.

 

Ο απολογισμός της Χαμάς

Το υπουργείο Υγείας της  Γάζας που διοικεί η Χαμάς ανακοίνωσε πως 11.078 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, 4.506 ήταν παιδιά και 3.027 γυναίκες, υποστηρίζει το υπουργείο, ενώ  27.490 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε επίσης πως 21 νοσοκομεία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους και 47 κέντρα υγείας δεν παρέχουν υπηρεσίες.

 

Με πληροφορίες από Reuters/CNN/Associated Press

 

Δραματική έκκληση ΠΟΥ: Αν υπάρχει κόλαση επί της Γης, αυτή είναι στη Γάζα* Εκτός λειτουργίας 20 νοσοκομεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: