Δημοσίευμα του Guardian: Ο Νετανιάχου είχε απορρίψει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. EPA, ABIR SULTAN / POOL




Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε μια συμφωνία για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς που θα είχε ως αντάλλαγμα  την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους.

Την είδηση μεταδίδει ο Guardian επικαλούμενος με πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε τη συμφωνία κατηγορηματικά στις αρχικές διαπραγματεύσεις, δηλαδ’η αμέσως μετά την άνευ προηγουμένου εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 1.400 ανθρώπων .

  • Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν ξανά μετά την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στις 27 Οκτωβρίου, αλλά οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Νετανιάχου συνέχισε να ακολουθεί σκληρή στάση σε προτάσεις που αφορούσαν εκεχειρίες ποικίλης διάρκειας σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση ποικίλου επίσης αριθμού ομήρων.

Κάποιες πηγές ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από την χερσαία εισβολή αφορούσαν πολύ μεγαλύτερο αριθμό ομήρων, με τη Χαμάς να προτείνει την απελευθέρωση δεκάδων ξένων υπηκόων αιχμάλωτων στη Γάζα .

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού κλήθηκε να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις για την ομηρία, αλλά δεν είχε δώσει απάντηση μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα.

Υπολογίζεται ότι 240 άνθρωποι έχουν συλληφθεί όμηροι από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Η δημόσια οργή και οι απαιτήσεις να δώσει το Ισραήλ προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις για τη λήξη της ομηρίας έχουν αυξηθεί, με τις οικογένειες ατόμων που είναι αιχμάλωτα της Χαμάς στη Γάζα να διαδηλώνουν ακόμη και έξω από την κατοικία του Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από Guardian

CIA και Μοσάντ στο Κατάρ για το σχέδιο απελευθέρωσης Ισραηλινών ομήρων: «Τριγωνικές» διαπραγματεύσεις με Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: