Οι λεπτομέρειες της Κυπριακής πρότασης για τον ανθρωπιστικό διαδρόμο από το λιμάνι της Λάρνακας στη Γάζα: Συναντά την αποδοχή όλων των πλευρών

Egyptian Red Crescent Society employees and volunteers handle humanitarian aid bound for Palestinians in the Gaza Strip, at a warehouse in Arish, Egypt, 25 October 2023.EPA/KHALED ELFIQI




Λεπτομέρειες της Κυπριακής πρότασης για δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου μεταξύ Γάζας και Κύπρου, δίνει σε ανάρτηση της απόψε η Ισραηλινή εφημερίδα “Times of Israel”.

Όπως αναφέρεται, κύριος στόχος είναι η συνεχής ροή μεγάλης ποσότητας αγαθών από το λιμάνι της Λεμεσού προς τον αποκλεισμένο θύλακα, μόλις το επιτρέψουν οι παύσεις των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς λόγους.

Έως τώρα, πέρα από τη θετική στάση του Ισραήλ, φέρεται να έχει εξασφαλιστεί η υποστήριξη της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Κουβέιτ, του Ομάν και του Μπαχρέιν και, από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρκετών εταίρων όπως της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ιρλανδίας. Εχουν, επίσης, ενημερωθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες και η παλαιστινιακή αρχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται κυπριακή πηγή, η ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα, ρουχισμό και φάρμακα μπορεί να αποστέλλεται είτε κατευθείαν στην Γάζα, είτε σε σταθμούς στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ, ώστε να αντιμετωπιστούν και ανησυχίες του Ισραήλ ότι η βοήθεια δεν θα περιλαμβάνει ο,τιδήποτε που θα χρησιμοποιηθεί για εξοπλισμό της Χαμάς.

Ανάμεσα στις λεπτομέρειες που απομένει να διευθετηθούν είναι, πού θα καταπλέουν τα σκάφη με τη βοήθεια, ποιες ανθρωπιστικές οργανώσεις θα αναλαμβάνουν τη διανομή στην Γάζα και αν τα φορτία θα μεταφέρονται από εμπορικά ή πολεμικά πλοία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ
ΠΑΧ/ΑΚΩ

Μετά τη συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου ανακοίνωσε νέα αναστολή εκποίησης πρώτης κατοικίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: