Οι ανταποκρίσεις του Μιχάλη Ιγνατίου: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άδειασε τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί του μικρού «Σουλτάνου»… Συνεχίζει να βρίζει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Ο ανταποκριτής του Action24 Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία via Action24




Στην απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του υπέρ της Χαμάς αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής του Action24, στην εκπομπή Επόμενη Μέρα, με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον άδειασε τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν νομίζω να ίδρωσε το αυτί του, είπε ο αρθρογράφος της Hellas Journal. Συνέχισε να βρίζει τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς και δεν πρόκειται να σταματήσει. Και αυτό είναι πρόβλημα ειδικά για τους Αμερικανούς που τον χαϊδεύουν.

Η αμερικανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε τη θέση της. Είναι καθαρή, όπως αναφέρει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανταπόκριση στην Επόμενη Μέρα:

Αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση της Νικόλ Μαλλιωτάκη, βουλευτή της Νέας Υόρκης με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, η οποία τόνισε για τον Ερντογάν:

«Τα ανησυχητικά σχόλια του Ερντογάν υπέρ των θηριωδιών της Χαμάς και της δολοφονία αθώων Ισραηλινών πολιτών, σε συνδυασμό με την ευθυγράμμιση του με τον Ιρανό Εμπραίμ Ραΐσι και τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν, δύο παράγοντες που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και προωθούν την τρομοκρατία, είναι βαθιά ανησυχητικά και δεν μπορούν να αγνοηθούν από τα άλλα 30 μέλη του ΝΑΤΟ.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την επανειλημμένη επιθετικότητα, ρητορική και δράση του Ερντογάν».

  • Στην ανταπόκριση του για το δελτίο ειδήσεων του Action24, ο ανταποκρτής του καναλιού, είπε:

“Τα σχόλια του Ερντογάν για τη Χαμάς συνεχίζουν τη βαθιά ανησυχητική τάση της Τουρκίας υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν να υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια των δημοκρατικών γειτόνων της”.

Τα παραπάνω δήλωσαν οι διακομματικοί συμπρόεδροι και μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου, της Αρμενικής Συνέλευσης, της Ομάδας Συμμάχων του Ισραήλ και του Συμβουλίου  Ελληνο – Ισραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο. Πρόσθεσαν τα εξής:

“Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταστήσει την Τουρκία υπεύθυνη για αυτές τις αντισημιτικές εκφράσεις, καθώς και για τη μακροχρόνια εχθρότητά της εναντίον Αρμενίων, Ελλήνων, Κούρδων και άλλων κοινοτήτων στην περιοχή. Ως σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία πρέπει να διέπεται από υψηλότερα πρότυπα και αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες».

  • Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου για τη μαζική δολοφονία στην αμερικανική πολιτεία του Μέιν:

Η Αμερική είναι στο απόλυτο σοκ και δικαιολογημένα, μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου και πρόσθεσε:

Όχι μόνο επειδή χάθηκαν τόσοι άνθρωποι χωρίς κανένα λόγο. Αλλά για το γεγονός ότι ο καθένας δικαιούται να αγοράζει όπλα που χρησιμοποιούνται σε πολέμους παρακαλώ. Και γι’ αυτό ευθύνονται απόλυτα οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι σταματούν κάθε προσπάθεια για την επιβολή περιορισμών.

Επαναλαμβάνω ότι ο καθένας πάει σε κατάστημα πώλησης όπλων και αγοράζει ότι θέλει.

Ο συγκεκριμένος είχε σοβαρά ιατρικά προβλήματα, υποφέρει από ψυχική ασθένεια. Όμως είχε όπλο και το χρησιμοποίησε πολλαπλά.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν τηλεφώνησε στην κυβερνήτη της πολιτείας του Μέιν, και στους νομοθέτες. Πρόσφερε ομοσπονδιακή βοήθεια αλλά είναι πλέον αργά, θα έλεγα και μάταια.

Η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της οπλοκατοχής, αλλά να μου επιτρέψεις να προβλέψω ότι δεν θα τα καταφέρει. Το λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής είναι το καλύτερο στην Αμερική και αποδεικνύεται αποτελεσματικό.

Στο ρεπορτάζ τα είπατε όλα, αλλά θα ήθελα να τονίσω δύο πράγματα:

Μία πόλη είναι όμηρος ενός παρανοϊκού δολοφόνου.

Οι αρχές απηύθυναν σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια του. Που φτάσαμε;

Δεν θα λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία. Η πόλη είναι νεκρή. Και οι αρχές, ακόμα και στην υπερδύναμη Αμερική, είναι ανήμπορες να σταματήσουν τέτοιες επιθέσεις.

Αυτή είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση από τον Αύγουστο του 2019. Θυμίζω ότι ένας νεαρός με καλάσνικοφ εναντίον πελατών σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο. Αυτό ήταν ρατσιστικό έγκλημα – εναντίον Μεξικανών και γενικά Λατινοαμερικανών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Ο Ερντογάν θέλει να γίνει παγκόσμιος ηγέτης των μουσουλμάνων, αλλά κάνει μνημόσυνο με… ξένα κόλυβα – Ο Τσίπρας δεν είναι αμέτοχος στις εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: