Στο «δορυφορικό» Κιργιστάν ο Πούτιν: Για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας μετά το ένταλμα σύλληψής του από το ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου

Russian President Vladimir Putin attends a plenary session at the 2023 Russian Energy Week international forum at the Manezh Central Exhibition Hall in Moscow, Russia, 11 October 2023. EPA, KRISTINA KORMILITSYNA, SPUTNIK




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε νωρίς σήμερα στο Κιργιστάν,μεταδίδουν ρωσικά και κιργιζικά πρακτορεία ειδήσεων, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη σε κράτος του εξωτερικού αφότου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο κ. Πούτιν αναμένεται να έχει σήμερα συνομιλίες με τον κιργίζιο ομόλογό του Σαντίρ Ζαπάροφ και αύριο Παρασκευή θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Κοινότητας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), στην οποία συμμετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο  ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί τις κατηγορίες ότι οι δυνάμεις της διέπραξαν φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Το ΔΠΔ εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν ως υπόπτου για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπισκέκ, Κιργιστάν

Ο Ερντογάν που «έχει τα μέσα» με τη Χαμάς εμφανίζεται να διαπραγματεύεται την απελευθέρωση των ομήρων: Διπλοπρόσωπος και συμφεροντολόγος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: