Η συμφωνία για την Πύλα και η πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Στην πολιορκία και τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς, αλλά και στις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Τρίτη.

Άλλο θέμα που προβάλλεται είναι έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αναφέρεται σε ρουσφέτια στο Γραφείο του Υπουργού Άμυνας, σε ΓΕΕΦ και Λέσχες. Τα πρωτοσέλιδα των  κυπριακών εφημερίδων αναφέρονται, επίσης, στη συναντίληψη που επιτεύχθηκε για την περιοχή της Πύλας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως» αναφέρεται στον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας και στην αντεπίθεση του Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς. Αλλού αναφέρεται στη συμφωνία συναντίληψης για το καθεστώς της περιοχής βορειοδυτικά της Πύλας και γράφει ότι «τελικά θα κάνουν τον δρόμο οι Τουρκοκύπριοι».

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι παρά τις κρίσιμες ώρες χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαιζε μπάσκετ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Υπό πολιορκία η Γάζα» γράφει ότι άρχισε η αντεπίθεση του Ισραήλ και ότι οι πολιορκημένοι βρίσκονται χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έρχονται αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα καθώς ανεβαίνει το πετρέλαιο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε συμφωνία για την Πύλα με την σφραγίδα του Κόλιν Στιούαρτ.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα» γράφει ότι σφοδρότατη είναι η απάντηση του Ισραήλ στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, με την πολεμική αεροπορία να σφυροκοπά ανελέητα τη Γάζα.

Αλλού γράφει ότι αξιολογούνται ξανά ύποπτοι τρομοκράτες στην Κύπρο μετά την επίθεση της Χαμάς. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συμφωνία αμοιβαίου οφέλους στην Πύλα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στη σκοπιά οι μάγειρες και στα μαγειρεία οι λουφατζήδες!», αναφέρεται σε έκθεση-καταπέλτη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ρουσφέτια στο Γραφείο του Υπουργού Άμυνας, σε ΓΕΕΦ και Λέσχες.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στην Μέση Ανατολή με τουλάχιστον 800 Ισραηλινούς και πάνω από 600 Παλαιστίνιους νεκρούς. Αλλού αναφέρεται σε ανάπτυξη και διασφάλιση του στάτους της ουδέτερης ζώνης στην Πύλα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ισραήλ: Θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή», γράφει ότι τo Ισραήλ επιστράτευσε πάνω από 300.000 εφέδρους και επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στη Γάζα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι θα αρχίσουν οι εργασίες για κατασκευή του δρόμου Άρσους – Πύλας στο πλαίσιο συναντίληψης που επιτεχεύθηκε. Επίσης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος τόνισε τη σημασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην κυπριακή οικονομία στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ικανοποίηση για τη βαθιά υποστήριξη της Κύπρου δηλώνει ο πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία: Δεν πολεμούμε τον κόσμο αλλά τη Χαμάς και θα νικήσουμε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: