Τζόρτζιο Αρμάνι, ο άνδρας που αγαπάει τις γυναίκες: Η κομψότητα δεν είναι για να κάνει εντύπωση αλλά για να τη θυμούνται -Η γυναίκα πρέπει να είναι σαγηνευτική πρώτα για την ίδια [videos]

FILE PHOTO Italian fashion designer Giorgio Armani greets the audience during the Milan Fashion Week, in Milan, Italy, 21 September 2023. The Milan Fashion Week presents Spring/Summer 2024 collections and runs from 19 to 25 September 2023. EPA/Daniel Dal Zennaro




Μια γυναίκα δεν πρέπει να είναι σκλάβα του ύψους της ή να έχει το βάδισμα της γάτας, σέξι πάση θυσία, μπορεί να είναι μια κανονική γυναίκα, αλλά με μια λάμψη στα μάτια, όπως προσπάθησα να κάνω τα κορίτσια που βρίσκονται στην πασαρέλα”:

Τελευταία μέρα της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου, ο Giorgio Armani συμπυκνώνει όπως πάντα σε ρούχα και λόγια την ουσία ενός στυλ και της κομψότητας που δεν αναζητά ποτέ ένα τέχνασμα με κάθε κόστος και το φαινόμενο wow που αναζητείται συχνά στη σκηνή.

Με κάθε κυκλοφορία αυτής της νέας συλλογής για την ερχόμενη άνοιξη καλοκαίρι 2024 με τίτλο «vibes», έρχεται στο μυαλό ο περίφημος αφορισμός «Η κομψότητα δεν είναι για να να κάνει εντύπωση αλλά για να τη θυμόμαστε» που με τα λόγια του ίδιου του Armani, συνοψίζει το έργο της ζωής του.

Η συλλογή Armani Άνοιξη Καλοκαίρι 2024

Στην πασαρέλα δεν υπάρχουν σορτς, γυμνό πόδι, ψηλοτάκουνο, αλλά πολλά παντελόνια και χαμηλά μποτάκια, συνοδευόμενα από κεντημένες μπλούζες, τοπ με κρόσσια, αιθέρια φορέματα που μοιάζουν να χορεύουν στο σώμα.

Τα πάντα κινούνται, σε μια συμφωνία υφασμάτων, χρωμάτων, υγρών μπουφάν, που θυμίζει τα κύματα της θάλασσας, αντηχούν επίσης στα κεντήματα και τους τόνους του φόντου, με λάμψεις από μπρούτζο και ασήμι που μοιάζουν να είναι αντανακλάσεις φωτός στο νερό που κυματίζει.

«Τα χρώματα, η κίνηση, η δομή που κινείται στο σώμα – λέει ο Giorgio Armani στο τέλος της πρώτης από τις τρεις επιδείξεις μόδας με τις οποίες επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα συλλογή στο κτίριο του στη via Borgonuovo – αυτή είναι η έμπνευση. που πάνω απ’ όλα οφείλεται στην ιδέα ότι αυτό που υπάρχει τώρα τριγύρω με κάνει να σκέφτομαι ότι όλα όσα έχω πει αυτά τα χρόνια έχουν βγει, κάποιος τα έχει καταλάβει. Τις τελευταίες μέρες έχω δει τις συλλογές και – σημειώστε – υπάρχουν πολλά της κανονικότητας και της έρευνας, όπως πρέπει να υπάρχει σε αυτό το επάγγελμα, αλλά ξέχασαν το ‘κακό αποτέλεσμα’».

Εκείνος, που πάντα απέφευγε από τα σόου τερτίπια, έχει τοποθετήσει και αυτή τη φορά μια γυναίκα «σαγηνευτική για τον εαυτό της και όχι για τον άντρα» στο επίκεντρο της έμπνευσής του. Κάποιος που δεν ντύνεται για να τον προσέξουν, αλλά για να τον θυμούνται, όπως η όμορφη Cate Blanchett, καλεσμένη της εκπομπής μαζί με τη Γαλλίδα Juliette Binoche και την Pom Klementieff.

Μια γυναίκα που φοράει παντελόνια με ένα σμήνος από μικρά γεωμετρικά σχέδια, γλυπτά τοπ και απαλά παντελόνια, σακάκια χωρίς γιακά και ψηλές ζώνες, φορέματα κεντημένα με κρύσταλλα, που γίνονται πολύτιμα κρόσσια σε πουκάμισα και χιτώνες. Και για το βράδυ τολμάει την απέραντη κομψότητα του λευκού,  με πολύτιμα τοπ, ανυπέρβλητα φορέματα και διπλά παντελόνια καλυμμένα με λάμψεις και κεντήματα.

Mε πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Μακριά μαλλιά, δερμάτινα παντελόνια και κιθάρες στη διαπασών: Oι Europe θυμούνται πώς έγραψαν το θρυλικό Final Countdown των ’80s [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: