Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: H επικαιρότητα μέσα από τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Στη μεγάλη αναμονή που υπάρχει για ραντεβού με ειδικούς γιατρούς στο ΓεΣΥ, στον μη αποκλεισμό από τον Ρώσο Πρέσβη του ενδεχομένου απευθείας πτήσεων στα κατεχόμενα από τη Ρωσία, και στο «άνοιγμα» Χριστοδουλίδη προς τον ΔΗΣΥ για συνεργασία και στις αντιδράσεις που υπήρξαν επ’αυτού αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα κύρια θέματα των κυπριακών εφημερίδων την Τρίτη.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Δεν παροτρύνω συμμετοχή του ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση» αναφερόμενη σε απάντηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, προς το ΑΚΕΛ, ενώ αναφέρεται και στην απάντηση του ΔΗΣΥ προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, λέγοντας ότι αυτός «αδυνατεί να κυβερνήσει και ψάχνει σανίδες σωτηρίας».

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2024 σημειώνοντας ότι θα έχει απόκλιση από το όριο των €9,3 δισ., μεταφέροντας, ωστόσο, τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΟΙΚ ότι θα είναι πλεονασματικός. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι αναμένονται και νέες οδικές λωρίδες για λεωφορεία, με την πρόσφατη ρύθμιση στην είσοδο της Λευκωσίας να είναι μόνο η αρχή.

Η εφημερίδα «Πολίτης» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Θέλει στη συναγερμική του κυβέρνηση και άλλον ΔΗΣΥ» αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πιέζει για συμμετοχή του ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση, ακολουθώντας τις προτροπές του Νίκου Αναστασιάδη, σημειώνοντας ότι ήδη 15 από τα 23 μέλη της κυβέρνησης έχουν στενούς δεσμούς με τον ΔΗΣΥ.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει πως η κυβέρνηση συνεχίζει να ασκεί δημόσια πίεση προς τον τραπεζικό τομέα για τα επιτόκια. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται σε καταγγελία ότι έδεσαν αμαξίδιο με παιδιού με σχοινί, καθώς το λεωφορείο που θα το μετέφερε δεν διέθετε ζώνη για αναπηρικό αμαξίδιο.

«Ο Φιλελεύθερος» αφιερώνει το κύριο θέμα του με τίτλο «Λίστες αναμονής εφιάλτης ΓεΣΥ» στη μεγάλη αναμονή που παρατηρείται για ραντεβού με ειδικούς γιατρούς, σημειώνοντας ότι και οι προσωπικοί γιατροί εκπέμπουν «σήμα κινδύνου». Σε άλλο θέμα, ο «Φ» αναφέρεται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα παιδιά της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, αναφέροντας ότι 65.000 παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία και ότι κύλησε ομαλά η πρώτη μέρα.

Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με την οποία ζητά τον διορισμό απεσταλμένου και αναφέρει ότι ο Πρόεδρος διαμηνύει προς τον ΓΓ ότι μετά τη συνάντησή τους με Τατάρ αναμένει ανακοινώσεις.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Παρα-υπουργικό στήνει το Προεδρικό με δεκάδες αποσπασμένους» αναφέρει ότι δημιουργείται μεγάλη «στρατιά» αποσπασμένων και συμβούλων, με 12 νέους συμβούλους στο Προεδρικό. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε άνιση μεταχείριση των παιδιών με αναπηρίες στα σχολεία.

Αλλού, η «Χ» αναφέρεται σε παράνομες επεμβάσεις στην παραλία Πανταχού στην Αγία Νάπα, αναφερόμενη σε «σκάνδαλο», καθώς η παραλία υπέστη αλλοίωση από ιδιώτες που διατηρούν επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Η Ρωσία αποφεύγει να αποκλείσει το ενδεχόμενο απευθείας πτήσεων», σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία εξήγησε γιατί πτήσεις προς τα κατεχόμενα θα ήταν «επωφελείς». Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε τέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία, σε σχέση με κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων.

Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, σημειώνοντας ότι συνολικά άνοιξαν 329 δημοτικά, 274 νηπιαγωγεία και 9 ειδικά σχολεία για 64.748 μαθητές.

ΚΥΠΕ – Μαρία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Το δελτίο ειδήσεων του OPEN με τον Νίκο Στραβελάκη πήρε καθαρά την πρωτιά: Ψηλά και οι εκπομπές “έκτακτης επικαιρότητας” του καναλιού για τις πλημμύρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: