Τα… κατάφερε ο Ταγίπ Ερντογάν! Συναντήθηκε στο Νέο Δελχί με τον στρατηγό αλ Σίσι, ισχυρίζεται ότι θα συνεργαστεί με την Αίγυπτο στον τομέα της ενέργειας…

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan met with President Abdel Fattah el-Sisi of Egypt on the margins of the G20 Summit in New Delhi. Photo via Turkish Presidency




Mε τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συναντήθηκε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν παρουσία πολλών μελών των αντιπροσωπειών τους. Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου, η αύξηση του εμπορικού όγκου, η νέα συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή με τους αμοιβαίους διορισμούς πρεσβευτών, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διμερείς σχέσεις θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στο επίπεδο που τους αξίζει.

Τονίζοντας ότι η υποστήριξη που παρέχει η αιγυπτιακή διοίκηση σε Τούρκους επενδυτές και εταιρείες είναι σημαντική, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αποδίδουν επίσης σημασία στην αναζωογόνηση της συνεργασίας στους τομείς του LNG, της πυρηνικής ενέργειας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Ο Ερντογάν επιθυμούσε διακαώς να συναντηθεί με τον αλ Σίσι. Τον θεωρεί κλειδί για να ανοίξει η στρόφιγγα του αερίου της ανατολικής Μεσογείου. Θέλει να κάνει συμφωνία ΑΟΖ μαζί του, ανάλογη με το λεγόμενο «τουρκο-λιβυκό μνημόνιο». Το βασικό θέμα σήμερα της συνάντησης, που ήταν έκπληξη και πάλι ήταν φυσικά η ενέργεια.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι αποδίδει σημασία στην αναζωογόνηση της συνεργασίας στους τομείς του LNG και της πυρηνικής ενέργειας.

Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ – ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου και το ΕΘΝΟΣ
Κωνσταντινούπολη Τουρκία

Ο έντονα εξοργισμένος Ερντογάν εκβιάζει τον Πρόεδρο Μπάιντεν με την ένταξη της Σουηδίας για να του πουλήσει τα F-16: Παραδέχθηκε ότι τον είδε “έστω και στο πόδι”!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: