Εγκληματικό ρωσικό πλήγμα: Χτύπησαν με πυραύλους S-300 κεντρική αγορά πόλης στην ανατολική Ουκρανία * Τουλάχιστον 16 νεκροί και 20 τραυματίες [videos]

Όλεθρος στο κέντρο της πόλης Κοστιαντινίφκα από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα. Screenshot via Twitter@NEXTA_tv




Τουλάχισςτον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση στην πόλη Κοστιαντινίφκα της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Νωρίτερα, το Radio Svoboda είχε μεταδώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν την κεντρική αγορά της πόλης με αντιαεροπορικό σύστημα S-300.

Όπως μεταδίδει το CNN, ρωσικός πύραυλος S-300 φαίνεται να έπεσε στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με αναφορές από το σημείο. Βίντεο από το έδαφος δείχνουν μια μεγάλη φωτιά και πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται, με τουλάχιστον ένα θύμα να είναι ορατό στο έδαφος.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αγορά βρίσκεται κοντά σε εμπορικό κέντρο.

Η Κοστιαντινίφκα βρίσκεται κοντά στην πρώτη γραμμή κοντα΄στο Μπαχμούτ  και συχνά κατακλύζεται με στρατιωτικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδικάζοντας την ρωσική πυραυλική επίθεση δήλωσε ότι «το ρωσικό κακό πρέπει να ηττηθεί το συντομότερο δυνατό».

  • Ο Ζελέσνκι είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί και πρόσθεσε ότι επλήγησαν καταστήματα και ένα φαρμακείο στην αγορά της πόλης.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ δήλωσε ότι μεταξύ των 16 νεκρών περιλαμβάνεται ένα παιδί και τουλάχιστον 20 είναι οι τραυματίες.

 

 

Mε πληροφορίες από Reuters/CNN

 

Δημοσίως «όχι» για επανέναρξη ενταξιακών συζητήσεων χωρίς δημοκρατία και κράτος δικαίου είπε στον Φιντάν ο Ευρωπαίος Επίτροπος: «Πολιτικά εμπόδια» καταγγέλλει η Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: