Ο Λαρς φον Τρίερ προκαλεί για μιά ακόμη φορά και ξεσηκώνει σάλο υπερασπιζόμενος τις ζωές και των Ρώσων: Ο πασιφισμός τελείωσε άλλο θύμα άλλο θύτης του απαντούν

FILE PHOTO Film director Lars Von Trier EPA/Tariq Mikkel Khan DENMARK OUT




Ο Δανός σκηνοθέτης και προβοκάτορας Λαρς φον Τρίερ υπερασπίστηκε τον εαυτό του από αντιδράσεις αφού έγραψε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επέκρινε τη δωρεά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δανία στην Ουκρανία.

«Οι ζωές των Ρώσων έχουν επίσης σημασία!» έγραψε στο Instagram την Τρίτη μετά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskiy στη Δανία, όπου μαζί με την πρωθυπουργό της Δανίας, Mette Frederiksen, επιθεώρησαν τα F-16 που θα παραδοθούν στη χώρα του.

Ο Φον Τρίερ απηύθυνε την ανάρτησή του στον κύριο Ζελένσκι και τον κ. Πούτιν, και κυρίως στην κυρία Φρέντερικσεν («η οποία χθες, σαν τρελά ερωτευμένη , πόζαρε στο πιλοτήριο μιας από τις πιο τρομακτικές μηχανές δολοφονίας της εποχής μας, χαμογελώντας πλατιά )»

Ο Φον Τρίερ απενεργοποίησε τα σχόλια στην ανάρτηση, αλλά τράβηξε την προσοχή των ρωσικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης. Ο Oleksiy Danilov, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, μοιράστηκε την ανάρτηση του σκηνοθέτη, γράφοντας στο Twitter: «Ο πόλεμος δεν είναι μια ταινία όπου οι ηθοποιοί παίζουν τη ζωή και τον θάνατο. Πίσω από κάθε ζωντανό Ρώσο τρομοκράτη, κρύβεται ένας νεκρός Ουκρανός. Η επιλογή μεταξύ του δήμιου και του θύματος γίνεται τραγωδία όταν ο καλλιτέχνης επιλέγει την πλευρά του δήμιου.

«Η Ουκρανία δεν ζει αφηρημένα, αλλά σε μια σκληρή πραγματικότητα στην οποία οι Ρώσοι είναι δολοφόνοι. Μια απλή συμβουλή για έναν διάσημο σκηνοθέτη: φανταστείτε ότι είναι ένας ρωσικός πύραυλος που πετάει στην πόλη του κάθε μέρα, ότι ο πατέρας ή η μητέρα του σκοτώθηκαν, ο εγγονός του μεταφέρθηκε στη Ρωσία και ότι ένας Ρώσος πλιατσικολόγος βίασε τη γυναίκα του πριν καίγοντας το σπίτι του. Σε αυτήν την περίπτωση, η αφαίρεση του υποκριτικού «ανθρωπισμού» προσλαμβάνει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά – στην πραγματική, όχι στην φανταστική ζωή».

Την Πέμπτη, ο 67χρονος σκηνοθέτης έγραψε ότι «υποστηρίζει την Ουκρανία με κάθε χτύπο της καρδιάς μου! Απλώς έλεγα το προφανές: ότι όλες οι ζωές σε αυτόν τον κόσμο έχουν σημασία! Φαίνεται ξεχασμένη φράση, από μια εποχή που ο πασιφισμός ήταν αρετή».

Ο Δανέζικος Τύπος αμφισβήτησε επίσης τις παρατηρήσεις του σκηνοθέτη, ο οποίος το 2011 προκάλεσε θύελλα όταν είπε ότι «κατάλαβε» τον Χίτλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο φεστιβάλ των Καννών. Αποβλήθηκε από τους διοργανωτές και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τη δανέζικη αστυνομία και αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την παρατήρηση.

«Ήταν πραγματικά σκληρό», είπε στον Guardian το 2018, για την οργή.

Ο Φον Τρίερ έγινε επίσης πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα όταν μοιράστηκε ένα βίντεο που διαφημίζει την επιθυμία του για «φίλη και μούσα».

«Είμαι 67 ετών. Έχω Πάρκινσον, OCD και επί του παρόντος ελεγχόμενο αλκοολισμό. Εν ολίγοις, με ό,τι τύχη  μπορώ να κάνω ακόμη μερικές αξιοπρεπείς ταινίες», είπε στο βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Όλα αυτά προορίζονται ως μια διαφήμιση επικοινωνίας παλιάς σχολής, όπου εγώ, χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, [ψάχνω] για μια γυναίκα φίλη/μούσα. Και παρ’ όλες τις γκρίνιες, εξακολουθώ να επιμένω ότι σε μια καλή μέρα, στη σωστή παρέα, μπορώ να είμαι αρκετά γοητευτικός σύντροφος. Σας ευχαριστώ για την άπειρη υπομονή σας.”

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του δανέζικου κινηματογράφου, ο Φον Τρίερ έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 14 ταινίες μεγάλου μήκους, συχνά ενοχλητικές και βίαιες. Γνωστός για το σκοτεινό του χιούμορ, κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2000 για το Dancer in the Dark.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Η προξενήτρα είναι απλώς έναs αλγόριθμος: Online dating άλλως «ραντεβού στα τυφλά»- Ο έρωτας που πουλιέται ως ένα απλό προϊόν στις εφαρμογές γνωριμιών [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: