Μοσκοβισί: Δεν αλλάζει το ελληνικό πρόγραμμα λόγω Brexit – Ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα




Το μήνυμα ότι τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα στέλνει ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσχοβισί ύστερα από συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους.

Ο κ. Μοσχοβισί τόνισε ότι «ποτέ δεν θελήσαμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη, αλλά αντίθετα παλέψαμε για να βρεθεί μια λύση που θα επιτρέψει στους πολίτες της χώρας να έχουν μια καλύτερη ζωή. Η επιτυχής κατάληξη της συμφωνίας άνοιξε το δρόμο για την εκταμίευση της δόσεις που θα αποτελέσει «οξυγόνο» για την ελληνική οικονομία, αναφέρει η Ημερησία.

Δεν αλλάζει το πρόγραμμα στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έχει εμπιστοσύνη πως η χώρα θα καταφέρει να γυρίσει «σελίδα» εφέτος και κυρίως του χρόνου. Και αυτό εξαιτίας του ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και ότι επιστρέφει η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Μάλιστα, είπε στην ελληνική αποστολή ότι θα επισκεφτεί την Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου για να έχει συζητήσεις με τον πρωθυπουργό.

Αναφορικά για τις εξελίξεις στη Βρετανία ο ίδιος δήλωσε ξαφνιασμένος με την απόφαση του βρετανικού λαού επισημαίνοντας ότι ο κόσμος είναι «μοιρασμένος». «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, δεν θα είναι εύκολο το διαζύγιο» είπε ο κ. Μοσχοβισί ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 και να μην συνεχιστεί το κλίμα αβεβαιότητας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: