Πως ξεκίνησε το Μεταναστευτικό, ποιοι το προκάλεσαν και για ποιους σκοπούς: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης Πολέμοις εν ανθρώποις Δυστυχία»… Ως πότε;

FILE PHOTO: Italian firefighters and Red Cross personnel gather at the scene where bodies of migrants washed ashore following a shipwreck, at a beach near Cutro, Crotone province, southern Italy. EPA, GIUSEPPE PIPITA




Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ*

Εδώ και πολλά χρόνια όλη η ανθρωπότητα δυστυχώς ζει αυτή την τραγωδία με τους μετανάστες.  Άνθρωποι κάθε ηλικίας να χάνονται στην θάλασσα, άλλοι να προσπαθούν μέσω της ξηράς να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη με κάθε τίμημα για μια καλύτερη ζωή, ή ακόμα και για να επιβιώσουν.

Θα γυρίσουμε όμως τον χρόνο πίσω στον περασμένο αιώνα, όταν το 1989 είχαμε την κατάρρευση της Σοβιετικής ΄Ενωσης.  Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι το 1989 η ανθρωπότητα ζούσε τον ψυχρό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής.

Το 1990 όμως άρχισε η περίοδος της Pax Americana μέχρι το 2000, δηλαδή ίσχυε το δόγμα ότι για τα πάντα είναι η Αμερική.  Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι αρκετοί προσπέρασαν την Ρωσία λόγω της κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος, αλλά παράβλεψαν ότι σαν υπερδύναμη δεν έχασε την δύναμη της και την στρατιωτική της ισχύ (Υπερδύναμη-Πυρηνική δύναμη).

  • Τον 21ο αιώνα αρχίζει πλέον μια αντίστροφη μέτρηση όσον αφορά την εμφάνιση μιας νέας απειλής.  Επειδή τον περασμένο αιώνα υπήρχε η απειλή του κομμουνισμού έναντι του καπιταλισμού και μετά την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος του κομμουνισμού υπήρχε έλλειψη εχθρού για τους Δυτικούς.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Αμερική όπως και η Ρωσία θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι του πλανήτη.  Σε πρόσφατο άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 24/6/2023 στον Φιλελεύθερο, αναφέρουμε ότι η Ρωσία κατέχει την Παγκόσμιο νήσο (Heartland) που σύμφωνα με το δόγμα του ΄Αγγλου γεωπολιτικού Χάλφορντ Τζον Μάκιντερ, όποιος ελέγχει την Ανατολική Ευρώπη, εξουσιάζει την Heartland και όποιος ελέγχει την Heartland, εξουσιάζει την παγκόσμιο νήσο, εξουσιάζει όλο τον πλανήτη.

Αρχίζει στη συνέχεια να υφαίνεται από τους Δυτικούς η νέα απειλή που ονομάζεται τρομοκρατία.  Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 λοιπόν γεννιέται η νέα απειλή και αρχίζει με την εισβολή της Αμερικής στο Αφγανιστάν για εντοπισμό του Μπιν Λάντεν και εξολόθρευση του για την επίθεση του στους δίδυμους πύργους.

Έτσι σιγά-σιγά αρχίζουν να πιέζονται και να σπρώχνονται πληθυσμοί μουσουλμανικής κυρίως θρησκείας και Αραβικής εθνικότητας, λόγω του πολέμου στο Αφγανιστάν και στην συνέχεια η Αμερική εισβάλλει στο Ιράκ για τα ανύπαρκτα πυρηνικά του Σάνταμ Χουσέιν.  Εκεί άναψε την σπίθα του ισλαμοφασισμού και στη συνέχεια μεταφέρει τον πόλεμο στη Λιβύη με τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα.

Αφού ενώθηκαν λοιπόν όλοι οι Ισλαμιστές οδηγούνται προς την Συρία για την δήθεν αποκατάσταση των αντικυβερνητικών εναντίον του προέδρου ΄Ασσαντ «του δικτάτορα», βοηθούμενοι από τους Αμερικανούς.  Η όλη όμως ενέργεια προς την Συρία των Δυτικών ήταν να αποδεκατίσουν τον ΄Ασσαντ και το ζητούμενο για αυτούς ήταν να διώξουν την Ρωσία από την Ναυτική Βάση που είχε στο Ταρτούς, ώστε να μην έχει πρόσβαση στην Μεσόγειο.

Όλος ο σχεδιασμός των Δυτικών τόσα χρόνια στόχευε την Ρωσία.  Η Ρωσία όμως ανέμενε στην Συρία τους Ισλαμιστές, όπου τους αποδεκάτισε, διότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να χάσει την Ναυτική Βάση, επειδή με αυτή εξασφαλίζει την πρόσβαση της σε όλη την Μεσόγειο και δια της Διώρυγας του Σουέζ, την σύντομο πρόσβαση προς την Αραβική θάλασσα, στον Ινδικό-Ειρηνικό-Ατλαντικό Ωκεανό.

Όλος αυτός ο σχεδιασμός επί 20ετίας της Δύσης, είχε δύο αντικειμενικούς σκοπούς (ΑΝΣΚ).  Ο πρώτος ήταν να καταφέρει να διώξει την Ρωσία από την Μεσόγειο, ο οποίος για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν υλοποιήθηκε.  Ο δεύτερος ήταν να σπάσει τον ιστό της Ευρώπης και αυτό το κατάφερε με τους μετανάστες.

  • Οι πόλεμοι που δημιούργησαν οι Δυτικοί, συμπίεσαν τους πληθυσμούς των μουσουλμάνων κυρίως και τους οδήγησαν μακριά από τις συγκρούσεις-πολέμους, που όσο διαρκούν θα εξακολουθήσει να παρατηρείται το φαινόμενο του μεταναστευτικού ρεύματος των πληθυσμών.

Εδώ τίθεται το ερώτημα γιατί στην Ε.Ε.  Η απάντηση βρίσκεται στο εξής.  Το 1945 η Γαλλία-Γερμανία έκαναν την πρώτη οικονομική ένωση (άνθρακα-χάλυβα) την ΕΟΚ, η οποία άρχισε να αναπτύσσεται και οι δύο χώρες έγιναν 10, μετά 15-20 και στο τέλος 28, με ενιαίο νόμισμα και με 500 εκ. πληθυσμό.

Αυτό σαν δεδομένο δεν ταιριάζει με την στρατηγική των Δυτικών, διότι υπήρχε η πιθανότητα εάν ενωνόταν η Ε.Ε. με την Ρωσία, την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, η Αγγλία και η Αμερική θα έχαναν την παντοδυναμία τους.  Υπόψη ότι το 2008 το ΑΕΠ της Ε.Ε. ήταν 10 φορές μεγαλύτερο από των Η.Π.Α.

Θυμηθείτε όταν η Αγγλία αποχώρησε από την Ε.Ε., σίγουρα όχι τυχαία, μετά από λίγο χρονικό διάστημα άρχισε η πανδημία, μετά ο Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος. Και όλα αυτά ποιον αποδυναμώνουν;  Μα φυσικά την Ε.Ε.

Την έχουν κατασπαράξει οικονομικά και με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, διότι διέκοψαν το εμπόριο της Ρωσίας με την Ε.Ε. για το φυσικό αέριο και ανέλαβαν οι Δυτικοί να απομυζούν οικονομικά όλα τα κράτη στην Ε.Ε.  Με αυτό τον τρόπο θα αναγκάσουν την Ε.Ε., τον τεράστιο αυτό οικονομικό οργανισμό, να εξαντλείται συνέχεια οικονομικά,  ώστε να τον οδηγήσουν τελικά στην διάλυση.

Συμπερασματικά λοιπόν από τους δύο ΑΝΣΚ των Δυτικών, ο ένας απέτυχε για την απομάκρυνση της Ρωσίας από την Μεσόγειο, για τον οποίο δεν άφησαν κενό χρόνο, γιατί αμέσως και προγραμματισμένα. Στη συνέχεια άρχισαν τον κατευθυνόμενο πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας,  με την πιθανότητα να υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να εξελιχθεί στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, για τις αιτίες οι οποίες αναφέρθηκαν στο πρόσφατο δημοσιευθέν άρθρο μου στις 24/6/2023 στον Φιλελεύθερο.

Στις 22 Αυγούστου 2023 στην σύνοδο των BRICS αναμένεται η ανακοίνωση του νέου παγκόσμιου νομίσματος, όπως κατ’ επανάληψη έχουν ανακοινώσει σαν οργανισμός.  Αυτό τι σημαίνει;  Σημαίνει ευθεία αμφισβήτηση του δολαρίου.  Τελικά όλα τα πληρώνουν οι λαοί για το ποιος θα επικρατήσει στον πλανήτη.  Κρίμα και συνάμα επικίνδυνο για την ανθρωπότητα.

  • Όσον αφορά την Ε.Ε., εκτιμώ ότι οδεύει προς διάλυση για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Πρόσφατα δε, ο επικεφαλής του Γερμανικού ακροδεξιού κόμματος ADF, δήλωσε από το βήμα του Γερμανικού Κοινοβουλίου ότι έφθασε η ώρα η Γερμανία, που είναι και η μεγάλη Ευρωπαϊκή οικονομική δύναμη, να απομακρυνθεί από την Ε.Ε.

Επίσης στην τελευταία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Βίκτωρ ΄Ορμπαν, λίγο πριν την συνάντηση, ρώτησε γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποβάλει πρόταση για την τροποποίηση του προϋπολογισμού, ώστε τα κράτη μέλη να πληρώσουν άλλα €100 δις.  Πως προέκυψε αυτή η κατάσταση.  Εδώ τίθεται το ερώτημα, ποιος είναι υπεύθυνος ώστε η Ε.Ε. να οδηγείται στο χείλος της χρεωκοπίας;

Πριν 2023 χρόνια με την γέννηση και έλευση του Χριστού μας, οι άγγελοι έψαλλαν τον ύμνο «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις Ευδοκία», ενώ η ανθρωπότητα σήμερα αυτόν τον υπέροχο ύμνο των αγγέλων, τον μετάτρεψε σε «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης Πολέμοις εν ανθρώποις Δυστυχία».  Ως πότε;

* Χρήστος Δημοσθένους
Ταξίαρχος (Π.Α.) ε.α.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Έπρεπε να είχαν προσκαλέσει τον αντικατοχικό δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ στην εκδήλωση του δήμου Αμμοχώστου: Όχι τον ψευτο-“δήμαρχο” της κατεχόμενης πόλης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: