Πείτε κι ένα ευχαριστώ, δεν είμαστε Amazon: Γκρίνια του Βρετανού υπουργού Αμυνας για την Ουκρανία

epa10740082 Britain’s Secretary of State for Defence Ben Wallace (R) and Turkey’s Permanent Representative to NATO Zeki Levent during the informal meeting of defence ministers of the North Atlantic Council at the NATO ?summit in Vilnius, Lithuania, 11 July 2023. The NATO Summit takes place in Vilnius on 11 and 12 July 2023 with the alliance’s leaders expected to adopt new defence plans. EPA/TOMS KALNINS




Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας άφησε να εννοηθεί ότι η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο να πει ευχαριστώ για τη βοήθεια της Δύσης.

Ο Μπεν Γουάλας έκανε την σχετική δήλωση όταν ρωτήθηκε για την επίθεση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες προς το ΝΑΤΟ για το  ότι η χώρα του δεν έλαβε σαφές χρονοδιάγραμμα ή  σύνολο προϋποθέσεων για να ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία.

Ο Γουάλας είπε ότι είναι τέτοια η βιασύνη των Ουκρανών να λάβουν όλη τη βοήθεια που μπορούν που δεν λένε πάντα ότι είναι ευγνώμονες για τη βοήθεια που έχουν λάβει.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο κόσμος θέλει να δει λίγη ευγνωμοσύνη», είπε ο υπουργός σε μια ενημέρωση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους.

«Μερικές φορές ζητούν [οι Ουκρανοί] από τις χώρες να δώσουν τα δικά τους αποθέματα» όπλων . «Μερικές φορές πρέπει να πείσεις τους νομοθέτες στο [Καπιτώλιο] στην Αμερική», πρόσθεσε.

Ο Γουάλας αποκάλυψε ότι είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία πέρυσι και του παρουσίασαν μια ολόκληρη λίστα από όπλα που επιθυμούν. «Ξέρετε, δεν είμαστε η Amazon», είπε. «Τους το είπα πέρυσι, όταν οδήγησα 11 ώρες για να μου δώσουν μια λίστα».

Ωστόσο, είπε ότι κατανοεί πως ο Ζελένσκι απευθύνεται στο δικό του κοινό και ότι παρά το παράπονό του την Τρίτη, η τελική συμφωνία κορυφής ήταν καλή για την Ουκρανία.

Υπήρξε μια αποδοχή ότι «η Ουκρανία ανήκει στο ΝΑΤΟ» και αυτό ισοδυναμεί με μια ουσιαστική πρόσκληση για ένταξη όταν τελειώσει η σύρραξη.

Με πληροφορίες από The Guardian

Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Ουάλας στο Βίλνιους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: