Ξέσπασε πόλεμος Πουτιν-Πριγκόζιν: Ο αρχηγός της Wagner κήρυξε εξέγερση κατά των στρατηγών, οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τους μισθοφόρους… Ποινική δίωξη στον άλλοτε “σεφ του Πούτιν” [videos]

FILE PHOTO: Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγός της μισθοφορικής Wagner,. Screenshot via YouTube@TheSun/




Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κατηγόρησε σήμερα τον ρωσικό στρατό ότι κατόπιν εντολής του υπουργείου Άμυνας βομβάρδισε στρατόπεδα της οργάνωσης, στα μετόπισθεν του ουκρανικού μετώπου, προκαλώντας «πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων».

  • Το υπουργείο διέψευσε, ενώ λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι “ο πρόεδρος Πούτιν έχει ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση με τον Πριγκόζιν ΄και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα”….

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και έγινε γνωστό ότι η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB άνοιξε ποινική έρευνα κατά του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner επειδή ο Γεβγκένι Πριγκόζιν κάλεσε σε στάση κατά του στρατού, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Πραγματοποίησαν πλήγματα, επιθέσεις με πυραύλους, στα στρατόπεδά μας. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαχητών μας σκοτώθηκε», είπε ο Πριγκόζιν σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από την υπηρεσία Τύπου του, υποσχόμενος να «απαντήσει» σε αυτές τις επιθέσεις που διατάχθηκαν σύμφωνα με τον Πριγκόζιν από τον ίδιο τον Ρώσο υπουργό Άμυνας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκε πυροβολικό και ελικόπτερα του υπουργείου Άμυνας που εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι χτύπησαν τις θέσεις της Wagner. Μάλιστα, ο Πριγκόζιν είπε πως ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόϊγκου πήγε στο Ροστόβ για να ηγηθεί της επιχείρησης κατά της Wagner.

Ο Πριγκόζιν δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο το οποίο, όπως υποστηρίζει, δείχνει τις συνέπειες μιας πυραυλικής  επίθεσης από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε στρατόπεδο της Wagner.

 

«Είμαστε 25.000 [μαχητές] και θα καταλάβουμε γιατί συμβαίνει το χάος στη χώρα», πρόσθεσε ο Πριγκόζιν, προτρέποντας και άλλους να συμμετάσχουν στον αγώνα του.

«Όποιος θέλει ας συμμετάσχει. Πρέπει να τελειώσουμε αυτό το χάος», είπε.

Με πολλαπλά μηνύματά του απόψε το βράδυ, ο Πριγκόζιν ουσιαστικά κήρυξε πόλεμο κατά του υπουργείου Άμυνας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Το Συμβούλιο Διοικητών της Wagner πήρε μια απόφαση: το κακό που επέφερε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας πρέπει να σταματήσει. Δεν υπολογίζουν τη ζωή των στρατιωτών. Ξέχασαν τη λέξη «δικαιοσύνη» και μεις θα την επαναφέρουμε. Αυτοί που κατέστρεψαν σήμερα τα παιδιά μας, που κατέστρεψαν δεκάδες, δεκάδες χιλιάδες ζωές Ρώσων στρατιωτών θα τιμωρηθούν. Ζητάω κανείς να μην αντισταθεί. Όλοι όσοι θα προσπαθήσουν να αντισταθούν, θα τους θεωρήσουμε κίνδυνο και θα τους καταστρέψουμε αμέσως, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σημείων ελέγχου στο δρόμο μας. Και όποια αεροπορία βλέπουμε πάνω από τα κεφάλια μας. Ζητώ από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι, να μην υποκύψουν σε προκλήσεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ιδανικά, όσοι βρίσκονται στο δρόμο μας, δεν πρέπει να βγαίνουν έξω. Θα κάνουμε πορεία προς τη Μόσχα. Δεν είναι πραξικόπημα, είναι πορεία δικαιοσύνης. “.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας άμεσα διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς του Πριγκόζιν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε: Όλα τα μηνύματα και τα βίντεο που διαδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα εκ μέρους του Γεβγκένι Πριγκόζιν σχετικά με το υποτιθέμενο «χτύπημα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στα στρατόπεδα της Wagner PMCs στα μετόπισθεν» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν ενημερωτική προβοκάτσια.

Με πληροφορίες από AFP – Reuters/ The Guardian/ The Moscow Times

Ο Πριγκοζίν αδειάζει χοντρά το Κρεμλίνο: Εξαπάτησαν τη ρωσική κοινωνία για την εισβολή, δεν υπάρχουν επιτυχίες στο μέτωπο, οπισθοχωρούμε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: