Το όνομα του Γιάννη Μαρκόπουλου θα δοθεί σε δρόμο του Ηρακλείου: Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

FILE PHOTO: Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο για τις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών , Πέμπτη 7 Ιουλίου 2005. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, που με τις πρωτοποριακές συνθέσεις του άνοιξε μουσικούς δρόμους σε προηγούμενες δεκαετίες πέθανε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, σε ηλικία 82 ετών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΜΠΙΛΙΟΣ ΧΑΡΗΣ




Την απόφαση να δοθεί το όνομα του σπουδαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου σε δρόμο του Ηρακλείου, έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του.

Μάλιστα στη μνήμη του Γιάννη Μαρκόπουλου που λίγους μήνες πριν, είχε αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη Ηρακλείου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Επιπλέον το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική συνεδρίασή του, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του κορυφαίου Κρητικού μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, να παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία.

Το ψήφισμα να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο οποίος πέθανε στα 84 χρόνια του θα ταφεί στο κοιμητήριο Παπάγου και όχι στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου γεννήθηκε.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την οικογένεια του γίνεται γνωστό ότι η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών:

«Η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου μας Γιάννη Μαρκόπουλου θα τελεστεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 17.00 στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Για το τελευταίο αντίο, η σορός θα βρίσκεται στο Παρεκκλήσι της Μητροπόλεως Ναό από τις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μέχρι τις 16.00.

Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παπάγου».

«Σήμερα, ξεριζώθηκε ένα κομμάτι από τις Ρίζες μας»: O πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: