Στην Γερμανία την Τετάρτη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συνομιλίες με τον Καγκελάριο Σολτς, συνάντηση και με την Κριστίν Λαγκάρντ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του 1ου Makers Fair στην Κύπρο που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, στη Λάρνακα. pio.gov.cy




Επίσκεψη εργασίας στη Γερμανία πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 24 και 25 Μαΐου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον καγκελάριο της χώρας, Όλαφ Σολτς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για τη Φρανκφούρτη το απόγευμα της 24ης Μαΐου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παραστεί στην τελετή για την 25η επέτειο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

  • Στο περιθώριο της τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Θα παρακαθίσει, επίσης, σε δείπνο που παραθέτει η ηρόεδρος της ΕΚΤ για τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και άλλους επίσημους που έχουν προσκληθεί να παραστούν στην εορταστική τελετή.

Το ίδιο βράδυ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για το Βερολίνο. Το απόγευμα της 25ης Μαΐου θα μεταβεί στην καγκελαρία, όπου θα τον υποδεχθεί ο κ. Σολτς.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

  • Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η πρόταση του κ. Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης, οι διμερείς σχέσεις, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας και περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο καγκελάριος της Γερμανίας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αμέσως μετά, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το Μνημείο Ολοκαυτώματος Denkmal, πριν αναχωρήσει για την Κύπρο.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, στη Γερμανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η πρέσβης της Κυπραικής Δημοκρατίας στη Γερμανία, Μαρία Παπακυριακού, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Cyprus

 

Σήμερα η συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: