Νέο κτύπημα από τους Αμερικανούς και τους Εγγλέζους την Παρασκευή: Δεύτερος κατάλογος κυρώσεων σε Κύπριους δικηγόρους, λογιστές και όσους έχουν σχέση με Ρώσους ολιγάρχες

FILE PHOTO: H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν. EPA, HOLLIE ADAMS, POOL




Την Παρασκευή 19 Μαϊου θα δοθεί ο νέος κατάλογος με τις κυρώσεις εναντίον νομικών και φυσικών προσώπων στην Κύπρο. Η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως και του αντίστοιχου της Βρετανίας έχει ληφθεί, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές της Ουάσιγκτον.

Σε ότι αφορά την αμερικανική πλευρά, η ανακοίνωση θα γίνει από την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν και τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Όλες οι πληροφορίες, ακόμα και από τη Λευκωσία, πλέον συγκλίνουν ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί ο νέος κατάλογος με τα ονόματα, τα δικαιολογητικά και τα λοιπά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο για παραβίαση των περιορισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην πρόσβαση της Ρωσίας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσω διαμεσολαβητών και των επιχειρήσεων τους.

Την περασμένη Παρασκευή (12/5) η Λευκωσία παρέλαβε τον δεύτερο φάκελο από τους Αμερικανούς για τους λόγους που οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να θέσουν φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο σε καθεστώς κυρώσεων.

Όλοι έχουν παραβιάσει τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην πρόσβαση της Ρωσίας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσω διαμεσολαβητών και των επιχειρήσεων τους.

Παρεμβαίνει το Προεδρικό: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου στέλνει τον Κούρδο αγωνιστή στη Γερμανία και απ’ εκεί πακέτο στον Ερντογάν;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: