Κομισιόν: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για αεροπορικό κλάδο θα ισχύει και για Κύπρο




“Η όποια συμφωνία διαπραγματευτεί η Κομισιόν με την Τουρκία για τον αεροπορικό κλάδο, θα ισχύει έναντι όλων των κρατών μελών, περιλαμβανομένης της Κύπρου”, δήλωσε κατηγορηματικά, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα αεροπορικών μεταφορών, Γιάκουμπ Αντάμοβιτς.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο αρμόδιος εκπρόσωπος, εξήγησε ότι η Κομισιόν αναμένεται σήμερα να λάβει την πολιτική εντολή για την υπογραφή πολυμερών συμφωνιών αεροπορικής στρατηγικής, μεταξύ της ΕΕ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, των Χωρών της Νότιοανατολικής Ασίας (ASEAN) , του Κατάρ και της Τουρκίας. Ο στόχος των πολυμερών συμφωνιών είναι η αποφυγή περιθωριοποίησης της ΕΕ στη αεροπορική αγορά και η προστασία των Επιβατών και Εταιριών.

Ειδικά σε σχέση με τη συμφωνία με την Τουρκία, ο Γιάκουμπ Αντάμοβιτς εξήγησε ότι η Κομισιόν θα λάβει την πολιτική εντολή να διαπραγματευτεί ένα πακέτο που θα ορίζει τις αεροπορικές σχέσεις της ΕΕ με τη Τουρκία, ισότιμα έναντι όλων των κρατών μελών.

Σήμερα στο Λουξεμβούργο, συνεδριάζει το Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ, με την Αεροπορική Στρατηγική στο επίκεντρο της διαπραγμάτευση των υπουργών.

Αθ. Αθανασίου, ΚΥΠΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: