Μπαρτσελόνα μεταξύ σφύρας και άκμονος για την εξαγορά διαιτητών: Αν τιμωρηθεί… μεταναστεύει στην Ασία

epa10594456 FC Barcelona president Joan Laporta addresses a press conference on the financing of the Espai Barca project, Barcelona, Spain, 27 April 2023. The project is about modernising the Camp Nou stadium but also investing in other facilities as the Palau Blaugrana and the Campus. EPA/QUIQUE GARCIA




Εκτός από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που απειλούν να υπονομεύσουν την ίδια την ύπαρξη του τεράστιου αθλητικού συλλόγου συνολικά, η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα έχει, όπως είναι γνωστό, και ένα πρόσθετο άγος.

Ερευνάται τόσο από την UEFA όσο και από την LaLiga για την Νεγκρέιρα για την εξαγορά διαιτητών τα προηγούμενα χρόνια.

Ο βασικός της κίνδυνος είναι να αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ δεν αποκλείεται να τιμωρηθεί και στην Ισπανία είτε με αφαίρεση πρωταθλημάτων, ακόμη και με υποβιβασμό.

Ήδη, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα παράλληλα με τον πονοκέφαλο κάλυψης των οικονομικών ελλειμμάτων εξετάζει και τις επιλογές της.

Οι έρευνες τόσο από την ισπανική εισαγγελία όσο και από την UEFA συνεχίζονται, με την πλευρά των Μπλαουγκράνα πάντως να είναι ολοένα και πιο αισιόδοξη πως δεν θα της επιβληθούν ποινές και τον Τζουάν Λαπόρτα να μένει ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν στη Σλοβενία.

Τα σενάρια περί ευρωπαϊκού αποκλεισμού, ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά μέχρι να υπάρξει πόρισμα και στη διοίκηση των Καταλανών προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, εξετάζοντας τις επιλογές ακόμα και για να αγωνιστεί εκτός Ευρώπης σε περίπτωση αποβολής από τις διοργανώσεις της UEFA!

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Onze» της καταλανικής τηλεόρασης, ο σύλλογος διεξήγαγε μελέτη για να διαπιστώσει σε ποια διοργάνωση θα μπορούσε να συμμετάσχει αν αποκλειστεί από το επόμενο Champions League, καταλήγοντας είτε στη διεξαγωγή φιλικών με κορυφαία κλαμπ είτε στην ένταξή της σε διοργανώσεις της Ασίας που θα της απέφεραν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε περίπτωση που υποστεί κυρώσεις στην Ισπανία. Οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί σε συνεργασία με τους συμβούλους της που έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή της έρευνας.

Με πληροφορίες από gazetta.gr

Επιστολή Τσέφεριν σε Μπαλτάκο, κόλαφος για την Ελλάδα: Η UEFA κόβει τους ξένους διαιτητές από την super league για την ασφάλειά τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: