H Αφροδίτη Λατινοπούλου. Photo via facebook




Εκτός εκλογικής μάχης τέθηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Επίσης απορρίφθηκαν και πάλι ομοφώνα τόσο οι προσφυγές του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους.

Απορρίφθηκε επίσης και η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Αναλυτικότερα, έγινε δεκτή η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου που είχε ιδρύσει το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ. Η προσφυγή έγινε δεκτή, καθώς υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου από το κόμμα που έχει ίδρυση αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από το οποίο διαγράφηκε η κυρία Λατινοπούλου.

Ακόμη απορρίφθηκε η προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη ιδρυτή του κόμματος Έλληνες σε βάρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Δημήτρη Μιχάκη.

Επίσης, απορρίφθηκε η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Μέσα στις επόμενες μέρες οι αρεοπαγίτες προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, εκεί που θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη.

Σημειώνεται ότι η «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου ετέθη χθες εκτός εκλογικής διαδικασίας από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον των δύο κατατέθηκε προσφυγή από έτερο κόμμα με την επωνυμία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ στην οποία υποστηρίχθηκε ότι οι κύριοι Μπογδάνος και Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» την επωνυμία.

Τόσο ο κ. Εμφιετζόγλου όσο και ο κ. Μπογδάνος είχαν υποβάλει υπομνήματα, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πείσουν ότι η επωνυμία τους ανήκε και δεν είχε καταχωρηθεί προηγουμένως σε άλλους.

Ετσι ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα ότι δικαιούχος του ονόματος είναι το κόμμα που προσέφυγε εναντίον των Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου.

Επιπλέον κρίθηκε ότι το σύμβολο της « Πατριωτικής Ένωσης» (δηλαδή ο Ηλιος της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο η χρήση του οποίου εκ του νόμου, απαγορεύεται.

Αντιδρώντας, χθες, ο κ. Μπογδάνος -που μετά τη κακήν κακώς εκδίωξή του από την Νέα Δημοκρατία δοκιμάζει διάφορες συνεργασίες και κομματικές στέγες- προχώρησε σε μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει: «Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί» και ο Άρειος Πάγος «αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά».

«Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους».

 




 

Δυσκολίες για το ΕΑΝ

Τέλος, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της την Πέμπτη η η δικαστική συντάκτρια Σοφία Φασουλάκη στο The Toc πρόβλημα φαίνεται να έχει και ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος του «ΕΑΝ», καθώς χωρίς τις “πλάτες” και πιθανώς τον μηχανισμό του Ηλία Κασιδιάρη, δύσκολα θα μπορέσει να έχει τα εκλογικά αποτελέσματα που επιθυμεί.

«Ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την “ρήξη” με τους Έλληνες, άγνωστο για ποιο λόγο, πήρε την απόφαση να συνεχίσει την αυτόνομη πολιτική του πορεία, όπως την οραματιζόταν πριν γίνουν τα προξενιά με τον Ηλία Κασιδιάρη. Κατέθεσε έτσι τη δήλωση του κόμματός του για τη συμμετοχή στις εκλογες της 21ης Μαίου, με το ΕΑΝ τώρα να περνάει από την κρισάρα του Α1 Πολιτικού Τμήματος. Μάλιστα, οπως εκτιμούν νομικοί, χωρίς την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη, το ΕΑΝ δεν έχει πρόβλημα να περάσει τις …εξετάσεις του Αρείου Πάγου και να πάρει πράσινο φως για την συμμετοχή του στην εκλογική αναμέτρηση».

Μήπως όμως όλη η υπόθεση είναι ένα τρικ και ο Κασιδιάρης κρύβεται πίσω από τον Κανελλόπουλο; Αυτο είναι το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο Άρειος Πάγος, όταν φτάσει στο κόμμα ΕΑΝ και πρεπει να αποφασίσει εάν θα το ανακηρύξει ή όχι. Μετά την υπαναχώρηση του Αναστάσιου Κανελλόπουλου από τους Έλληνες και την επανεμφάνιση στο ΕΑΝ, δηλαδή το κόμμα που ο ίδιος είχε ιδρύσει, υπάρχει η πιθανότητα το ανώτατο δικαστήριο να ερευνήσει εάν πράγματι είναι αυτός ο αληθινός ηγέτης του κόμματος, ή πίσω του κρύβεται ο Ηλίας Κασιάρης.

“Δύσκολο” σενάριο λέει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Ο Αρειος Πάγος πρεπει να πειστεί ότι πίσω από τον κ. Κανελλοπουλο είναι τελικά ο Κασιδιάρης, παρότι κατέβηκε εκείνος με το δικό του κόμμα”, πράγμα δύσκολο όπως είπε, εξηγώντας το γιατί: “ο νόμος χρησιμοποιεί μία λέξη, η οποία πραγματικά μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης: πραγματική διοίκηση, δηλαδή κόμμα ή οργάνωση στην πραγματική διοίκηση του οποίου μετέχουν καταδικασμένοι. Δηλαδή, εάν αποδειχθεί ότι πίσω από τον κ. Κανελλοπουλο, βρίσκονται ο Κασιδιάρης και η παρέα του, τότε σύμφωνα με τον νέο νόμο, η απαγόρευση θα επεκταθεί και σε αυτόν.

Κόπηκε από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου: Κλεμμένη η επωνυμία, εθνικό σύμβολο το αστέρι της Βεργίνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: