Freddie Mercury: Σε δημοπρασία η απόλυτα προσωπική και πολύτιμη συλλογή του * Μια «εξαίσια ακαταστασία» υπέροχων πραγμάτων [photos, videos]

FILE PHOTO: Ο Φρέντι Μέρκιουρι με ένα από τα πολλά τελείως ιδιαίτερα κοστούμια που φορούσε στις εμφανίσεις του στη σκηνή. Screenshot via YouTube@Freddie Mercury Solo/




Μια από τους πιο παλιές φίλες του πρόκειται να πουλήσει σε δημοπρασία μια πολύ προσωπική  συλλογή 1.500 αντικειμένων του Freddie Mercury, συμπεριλαμβανομένων χειρόγραφων στίχων και “άγριων” σκηνικών κοστουμιών.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής των Queen δημιούργησε τη συλλογή στην πορεία 30 χρόνων και τα διατήρησε όλα στο σπίτι του στο δυτικό Λονδίνο.

Όταν πέθανε το 1991, άφησε τόσο το σπίτι όσο και το περιεχόμενό του σε μια από τις παλαιότερες φίλες του, τη Μέρι Όστιν.

««Η συλλογή σε πηγαίνει πιο βαθιά μέσα στο άτομο και στον άνθρωπο που ήξερα», είπε η  Όστιν μιλώντας αποκλειστικά στο BBC.

Η  Όστιν κάθεται στο τεράστιο σαλόνι, γεμάτο με πίνακες, με ένα πορτρέτο του Γάλλου ζωγράφου Tissot στον τοίχο, το οποίο ήταν το τελευταίο έργο τέχνης που αγόρασε ο Μέρκιουρι, ένα μήνα πριν πεθάνει.

Ήταν κρεμασμένο έτσι ώστε να μπορεί να το βλέπει ο Μέρκιουρι από τον καναπέ. Υπολογίζεται ότι θα φτάσει μεταξύ 400.000-600.000 £.

Αποκορύφωμα της πώλησης θα είναι οι χειρόγραφοι στίχοι του Φρέντι Μέρκιουρι σε έναν από τους μεγαλύτερους ύμνους των Queen, το We Are The Champions, συμπεριλαμβανομένων αρμονιών και συγχορδιών, γραμμένων σε εννέα σελίδες. Αναμένεται να πουληθούν για 200.000-300.000 £.

Οι αφανείς μέχρι σήμερα στίχοι του Killer Queen, γραμμένοι σε ένα μόνο φύλλο χαρτιού με μαύρο στυλό το 1974, αναμένεται να φτάσουν τις £50.000-70.000.

Η Όστον είπε ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο γι’ αυτήν να αποχωριστεί τους στίχους, επειδή δείχνουν «για μένα, την πιο όμορφη πλευρά» του άντρα στον οποίο ήμουν  αφοσιωμένη.
«Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία του καλλιτέχνη, το έργο σε εξέλιξη», πρόσθεσε. «Οι διαγραμμίσεις, η επανεξέταση, η αναδιαμόρφωση».

Όταν ήταν 19 χρόνων, η Όστιν είχε βγει ραντεβού με τον κιθαρίστα των Queen, Μπράιαν Μέι, όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Μέρκιουρι το 1970.

Μετακόμισαν στο ίδιο σπίτι και έμειναν μαζί και παρέμειναν δεμένοι ακόμα και όταν της είπε ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Τον φρόντιζε καθώς γινόταν όλο και πιο αδύναμος μετά από ασθένεια που σχετίζεται με το AIDS.

Ο Μέρκιουρι είπε κάποτε για την Όστιν: “Δεν έχω τόσους πολλούς ανθρώπους να απευθυνθώ. Και η μόνη, αν το συζητάμε, είναι η Μέρι.”

 

 

Ντροπαλή και αυθόρμητη, η Όστιν έχει μιλήσει σπάνια δημόσια από τότε που πέθανε ο Μέρκιουρι.

Αλλά εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής της. «Μου λείπει η διασκέδαση, το χιούμορ, η ζεστασιά του, η ενέργειά του», λέει.

Το σπίτι, το Garden Lodge, στο Κένσινγκτον, έχει μείνει σχεδόν όπως το άφησε ο Μέρκιουρι  πριν  τρεις δεκαετίες, με τα έπιπλα αντίκες, τα έργα τέχνης και τα γυαλικά που συνέλεξε καθώς και τα πολυτελή υφάσματα που αγαπούσε.

Υπάρχουν μεταξοτυπίες του Matisse και του Chagall κρεμασμένες στους ιριδίζοντες τοίχους της τραπεζαρίας που είναι βαμμένοι με κίτρινο γυαλιστερό και ένα πορτρέτο του Picasso το οποίο τοποθετήθηκε πάνω από το τραπέζι του πρωινού στην κουζίνα.

«Μου αρέσει να περιτριγυρίζομαι από υπέροχα πράγματα», είπε κάποτε. «Θέλω να ζήσω τη βικτοριανή ζωή, περιτριγυρισμένος από εξαίσια ακαταστασία».

Αλλά τώρα η  Όστιν αποφάσισε να πουλήσει τη συλλογή, «γιατί πρέπει να βάλω μια τάξη στις υποθέσεις μου», εξηγεί.

Η 72χρονη Όστιν προσθέτει: «Ήρθε η ώρα να πάρω τη δύσκολη απόφαση να κλείσω αυτό το πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο στη ζωή μου».

Και πέρα ​​από μερικά «προσωπικά δώρα» και φωτογραφίες τους μαζί, η Μέρι Όστιν πουλάει τα πάντα.

“Αποφάσισα ότι δεν θα ήταν σωστό να τα κρατήσω. Αν ήταν να πουλήσω, έπρεπε να είμαι γενναία και να πουλήσω πολλά.”

Έτσι, τα κοστούμια που φορούσε επί σκηνής ο Μέρκιουρι θα πουληθούν. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται τα γάντια με τις παγιέτες, τα παπούτσια με τα στρας καθώς και η κορώνα του με την ψεύτικη γούνα και το κόκκινο βελούδο – μαζί με τον ασορτί μανδύα   που φορούσε κατά την τελευταία του περιοδεία με τους Queen τη δεκαετία του 1980.

Στην πώληση υπάρχουν και προσωπικά αντικείμενα. Το τηλέφωνο που είχε δίπλα στο κρεβάτι του, μια ειδική μαρμάρινη μπάρα και ασορτί σκαμπό μπαρ, χαρτοπετσέτες με ένα πράσινο μονόγραμμα F και μια μικρή ασημένια χτένα για το μουστάκι του.

Υπάρχει επίσης το αγαπημένο του γιλέκο, που φορέθηκε στο τελευταίο του βίντεο These are the Days of Our Lives, το 1991.

Και τα 1.500 αντικείμενα θα εκτεθούν στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο το καλοκαίρι σε μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες γκαλερί, αφιερωμένες σε μια διαφορετική πτυχή της ζωής του Μέρκιουρι, πριν πουληθούν τον Σεπτέμβριο.

Η δημοπρασία αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια λίρες και ορισμένα από τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες από την συλλογή όπως της δημοσιεύει το BBC

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Σάλος στην Ιταλία από επίσημο σποτ για τον τουρισμό με εικόνες από τη Σλοβενία… και την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι ως influencer

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: