Τούρκοι στρατιώτες επιχειρούν στο Χαλέπι, λέει η Μόσχα: Επίθεση αντικαθεστωτικών




Περισσότεροι από 2.000 αντικαθεστωτικοί μαχητές συγκεντρώνονται στα βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

Νωρίτερα, σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι περισσότεροι από 1.000 μαχητές επιτίθενται κατά θέσεων του συριακού στρατού στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας, σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Το ίδιο κέντρο επικαλείται τις μαρτυρίες πολιτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις οποίες ένοπλες ομάδες αποτελούμενες από Τούρκους στρατιώτες, έχουν εμφανιστεί στα βόρεια της πόλης. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή του Χαλεπίου.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν μαχητές του Μετώπου αλ-Νούσρα στο Χαλέπι, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται το το ρωσικό κέντρο επιτήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

“Καταγράφονται συνεχείς βομβαρδισμοί από εκτοξεύσεις ρουκετών, πυρά πυροβολικού, βλήματα όλμων και αντιαεροποτικά πυρά. Οι τρομοκράτες βομβάρδισαν αρκετές περιοχές στο Χαλέπι. Στις περιοχές αυτές, δεν υπήρχαν μόνο κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και Κούρδοι μαχητές, όπως επίσης και πολίτες,” μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχο του ρωσικού κέντρου επιτήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Χαλέπι, Συρία, Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: