Σε ισχύ το “οικονομικό πρωτόκολλο” Τουρκίας – κατεχομένων, σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ




Υπεγράφη πριν από τρεις ημέρες το νέο “οικονομικό πρωτόκολλο” μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων και τέθηκε ήδη σε ισχύ, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την παράνομη επίσκεψή του χθες στα κατεχόμενα.

Σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο αναφέρουν ότι, το εν λόγω “πρωτόκολλο” αποτελούσε σημείο έντονων διαπραγματεύσεων ενώ πριν από τρεις ημέρες τελικά υπεγράφη.

Σύμφωνα με την “Χαλκίν Σεσί” που πρωτοσέλιδα αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο “Σε ισχύ το πρωτόκολλο”, το “πρωτόκολλο” έχει ισχύ τρία χρόνια (2016-2018) ενώ σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό τα έργα που θα υλοποιηθούν δεν υπάρχουν στην “νότια Κύπρο” και είπε ότι η μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα είναι ένα έργο πρωτόγνωρο και πρωτότυπο σε όλο τον κόσμο.

Είπε ακόμα ότι αναμένεται εντός των πλαισίων του “πρωτοκόλλου” να εφαρμοστεί και η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από Τουρκία στα κατεχόμενα.

Ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι έργα που άρχισαν όταν ο ίδιος ήταν υπουργός θα συνεχιστούν και στόχος είναι η υλοποίηση όλων των στόχων που αναφέρονται στο πρωτόκολλο.

“Ότι έργο υπάρχει στην Τουρκία το ίδιο έργο θα γίνει και εδώ (κατεχόμενα)” είπε ο κ. Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην “Γενί Ντουζέν” η οποία στεγάζει πρωτοσέλιδα το σχετικό της δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Το οικονομικό πρωτόκολλο τέθηκε σε ισχύ” .

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: