Πλήγμα στα σχέδια της Ουκρανικής αντεπίθεσης η διαρροή αμερικανικών εγγράφων, άρδην αλλαγές από τον Ζελένσκι

FIE PHOTO Ukrainian servicemen of 57th Otaman Kost Hordiienko Separate Motorized Infantry Brigade fire 2s1 “Gvozdyka” self-propelled howitzers at an undisclosed position near the outskirts of Bakhmut, Donetsk region, Ukraine, EPA/OLEG PETRASYUK




Αλλάζει κάποια από τα στρατιωτικά της σχέδια η Ουκρανία μετά τη διαρροή αμερικανικών εγγράφων ενώ τα συστήματα αεράμυνά βαίνουν προς εξάντληση

Αναλυτικά 

Η Ουκρανία έχει ήδη τροποποιήσει ορισμένα από τα στρατιωτικά της σχέδια λόγω διαρροών από την ηλεκτρονική δημοσίευση μυστικών αμερικανικών στρατιωτικών εγγράφων, το CNN αναφέρει το επικαλούμενο πηγή κοντά στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ορισμένα κείμενα επισημαίνουν τα αδύναμα σημεία της ουκρανικής άμυνας σε μια κρίσιμη και λεπτή στιγμή του πολέμου, δηλαδή όταν οι δυνάμεις θα ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση κατά των Ρώσων. Το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει μια «διοργανική προσπάθεια» για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της διαρροής, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Σαμπρίνα Σινγκ.

Τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας εξαντλούνται από πυρομαχικά και χωρίς την άφιξη τεράστιων δυτικών προμηθειών δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τυχόν επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας, της οποίας η ισχύς παραμένει άθικτη.

Αυτή είναι η πρόβλεψη Αμερικανών αξιωματούχων και ορισμένων από τα απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που κατέληξαν στα social media, σύμφωνα με δημοσιεύματα των New York Times.

Τα αποθέματα πυραύλων για τα συστήματα αεράμυνας S-300 και Buk της σοβιετικής εποχής, τα οποία αποτελούν το 89 τοις εκατό της προστασίας της Ουκρανίας έναντι των περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών και ορισμένων βομβαρδιστικών, θα εξαντληθούν πλήρως από τα μέσα Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, σύμφωνα με ένα από τα τα έγγραφα που διέρρευσαν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έστελνε πρόσθετα πυρομαχικά και αναχαιτιστές αεράμυνας ως μέρος ενός πακέτου βοήθειας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει το Κίεβο να προετοιμαστεί για την επίθεση της άνοιξης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι με τους οποίους επικοινώνησαν οι NYT αναφέρουν ότι αν αυτό θα είναι αρκετό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του εάν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν τις παραδόσεις τους και εάν ο Πούτιν θα συνεχίσει να μην διακινδυνεύει τα πολύτιμα πολεμικά του αεροπλάνα.

«Ο ρωσικός στρατός έχει διαλυθεί, αλλά η ρωσική αεροπορία όχι», δήλωσε στο MSNBC τον Φεβρουάριο ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου Μαρκ Μίλεϊ.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

 

Συντηρεί την ένταση με την Ταϊβάν η Κίνα: Προσομοίωση αποκλεισμού του νησιού από τις στρατιωτικές της δυνάμεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: