Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ “άδειασε” τον Ερντογάν για τις κατηγορίες εναντίον του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Έδωσε πλήρη κάλυψη στον Τζεφ Φλέικ

FILE PHOTO: Secretary of State Antony J. Blinken delivers remarks and thanks members of the State Department workforce who helped welcome 222 individuals who had been imprisoned by the Government of Nicaragua for exercising their fundamental freedoms, at the U.S. Department of State in Washington, D.C., on March 31, 2023. State Department photo by Freddie Everett




Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών αποδοκίμασε τις δηλώσεις του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα, Τζέφ Φλέικ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερωτηση της Hellas Journal, τονίζει ότι η συνάντηση του κ. Φλέικ με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και προεδρικό υποψήφιο, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου έγινε στο πλαίσιο των διπλωματικών καθηκόντων του Αμερικανού πρέσβη.

Ως γνωστό ο Ερντογάν, σε ομιλία του σε οπαδούς των φασιστικών “Γκρίζων Λύκων”, δήλωσε τα εξής:

«Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε και τώρα βλέπετε τι κάνει ο πρεσβευτής του εδώ. Επισκέφθηκε τον Κιλιντσάρογλου. Είναι κρίμα. Είστε πρεσβευτής και πρέπει να ξέρετε πώς να ενεργείτε. Θα πρέπει να ασχοληθείτε με τον Πρόεδρο όχι με τον Κιλιντσάρογλου» δήλωσε ο ισλαμιστής  Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Αναρωτιέμαι αν θα ντραπεί να ζητήσει ραντεβού από το γραφείο μου. Αλλά του λέω τώρα. Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι ‘αυτόν από τώρα και στο εξής επειδή δεν ξέρει τη θέση του…».

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει τα εξής:

“Οι πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν σταλεί στο εξωτερικό συναντώνται τακτικά με μέλη της κυβέρνησης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με διάφορα πολιτικά κόμματα, με την κοινωνία των πολιτών και με συναδέλφους τους διπλωμάτες, στο πλαίσιο των διπλωματικών καθηκόντων τους, που σχετίζονται με την κατανόηση των εξελίξεων στις χώρες της αποστολής τους. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρέσβη Φλέικ στην Τουρκία”.

ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να τον ψηφίσουν για να δώσει ένα «ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ και στον Μπάιντεν».

«Σε αυτές τις εκλογές”, είπε, “πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική. Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του εδώ πάει και επισκέπτεται τον Κεμάλ. Θα πρέπει ως πρέσβης να ξέρει τα καθήκοντα του. Όσο δεν μαθαίνεις, δεν μπορείς να μπεις σε αυτή την πύλη (του Προεδρικού Μεγάρου)».

Όλη η εμπιστευτική έκθεση: “Χλωμή” η απόκτηση των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία, “βράχος” ο Μενέντεζ, πιο εύκολα τα πράγματα για τα F-35 της Ελλάδας (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: