Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα μέτρα για τη βία στα γήπεδα και ο πυρηνικός σταθμός Άκκουγιου στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν στη βία στους αγωνιστικούς χώρους, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, KYΠΕ, PIO, Λευκωσία, Κύπρος




Τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση στην Κύπρο για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, οι δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για την τήρηση του κώδικα συμπεριφοράς των τραπεζών, είναι εκ των βασικών θεμάτων στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Κεντρική: Δυστυχώς παντού γίνονται παραβάσεις» και αναφέρεται σε παραδοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τα αποτελέσματα των ελέγχων για τήρηση του κώδικα συμπεριφοράς των τραπεζών.

Αλλού αναφέρει ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν χτυπήματα και στην Κύπρο, ενώ εξηγείται πως αποφεύχθηκε το μακελειό στο κέντρο της Αθήνας. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρεται στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Υπουργός Δικαιοσύνης που περιλαβάνουν ετοιμασία νομοθεσίας και για νάρκοτεστ για αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού.

«Αόριστα, χιλιοειπωμένα και σε βάθος χρόνου μέτρα», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι δεν υπάρχει τίποτα το νέο, ουσιαστικό και άμεσα εφαρμόσιμο στις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τους χούλιγκαν.

Αλλού γράφει ότι περιορίζουν θητείες του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών για να τους διώξουν. Ο «Π» σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα αναφέρει ότι οξύνθηκαν τα πνεύματα όταν σε χθεσινή συνάντηση μεταξύ διοίκησης-πρυτανείας και ακαδημαϊκών η συζήτηση εισήλθε στη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Πανεπιστημίου.

Κάτω από τον τίτλο «Φόρτωσαν εξουσίες την Αστυνομία» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα αναφέρεται στα μέτρα που έλαβε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ύστερα από τα θλιβερά επεισόδια της Κυριακής.

Επίσης, δημοσιεύει φωτογραφία από τον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό στο Άκκουγιου στην Τουρκία και αναφέρει ότι κυκλώνουν την Κύπρο οι πυρηνικοί σταθμοί. Αλλού γράφει ότι μειώνεται η βαρύτητα των εξετάσεων για το δεύτερο τετράμηνο αφού η πρόταση του ΥΠΑΝ πήρε χθες το πράσινο φως από το Υπουργικό.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Κύμα αστέγων επιφέρει η απραξία της νέας κυβέρνησης» και αναφέρεται σε δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας προς την Κυβέρνηση για λήψη μέτρων για ευάλωτους και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Αλλού γράφει ότι έβαλαν σε σχολείο φωτογραφία του Αυξεντίου με το έμβλημα του ΕΛΑΜ. Η «Χ» αναφέρει σε άλλο θέμα της ότι η είσοδος σε αθλητικούς χώρους θα γίνεται μετά από αλκοτέστ και νάρκοτεστ και σημειώνει ότι η Κυβέρνηση πήρε μέτρα κυρίως κατασταλτικής υφής για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «τυχαία αλκοτέστ και νάρκοτεστ σε αγώνες» και αναφέρει ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι πρέπει να τελειώσουν τα λόγια και να προχωρήσουμε σε πράξεις μετά τα επεισόδια βίας σε αγώνα καλαθόσφαιρας την περασμένη Κυριακή.

Αλλού γράφει ότι Έκθεση δείχνει ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων στην Κύπρο γεννήθηκαν στο εξωτερικό. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι oι Κύπριοι εξαρτώνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πληροφόρηση περισσότερο από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Δεν είναι μόνο το Άκκουγιου που δημιουργεί κινδύνους: Tα πυρηνικά εργοστάσια που φτιάχνουν Αίγυπτος και Ιορδανία περικυκλώνουν την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: