Στο νοσοκομείο πιθανότατα έως την Παρασκευή ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος: Πληροφορίες για αναπνευστικά προβλήματα

FILE PHOTO: Ο Πάπας Φραγκίσκος EPA, DANILO DI GIOVANNI




Ο πάπας Φραγκίσκος εισήχθη πριν από λίγο στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης για προγραμματισμένες εξετάσεις, όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος Τύπου της Αγίας Έδρας.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι 86 ετών και υποφέρει από χρόνια γοναλγία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο  LaPresse ο Πάπας ίσως είχε αρρωστήσει, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάστασή του δεν φαίνεται να είναι ανησυχητική.

Το πρακτορείο Adnkronos γράφει ότι ο Πάπας μεταφέρθηκε στο πανεπθιστημιακό νοσοκομείο Τζεμέλι με ασθενοφόρο μετά από «αναπνευστική κόπωση». Όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου,  ο Πάπας   ίσως περάσει λίγες μέρες στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Ansa, το προσωπικό που βρίσκεται πιο κοντά στον Πάπα κινητοποιήθηκε ώστε ο Ποντίφικας να διανυκτερεύσει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Εκτός από μια συνέντευξη που είχε προγραμματίσει ο Πάπας στο Βατικανό σήμερα το απόγευμα, αυτή τη στιγμή έχουν ακυρωθεί άλλες ακροάσεις του Πάπα που ήταν προγραμματισμένες για αύριο και μεθαύριο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι Πάπας Φραγκίσκος, ενδέχεται να παραμείνει στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης μέχρι και την Παρασκευή, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι μέχρι τώρα εξετάσεις δεν δείχνουν καρδιακές παθήσεις. Στη συνέχεια οι γιατροί αναμένεται να υποβάλουν τον πάπα σε μια νέα σειρά εξετάσεων, κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα, αλλά «η όλη κατάσταση του ποντίφικα δεν προκαλεί ανησυχία», όπως διαρρέει το Βατικανό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη και Repubblica
Ιταλία Ρώμη 

Πυρκαγιά σε χημική βιομηχανία στη Νοβάρα της βόρειας Ιταλίας: Αποκλεισμένη η περιοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: