Πόσοι Πούτιν υπάρχουν τελικά; Ποιος απ’ όλους πήγε στη Μαριούπολη; Τι έπαθε το σαγόνι του; Που πήγε η κρεατοελιά; Οι… άτακτες ρυτίδες [viral video]

epa10532127 A still image taken from a handout video provided by the Russian President’s press service on 19 March 2023 shows Russian President Vladimir Putin (R) and Deputy Prime Minister Marat Khusnullin (L) examine a plan to rebuild the city during his visit to Mariupol, eastern Ukraine, late 18 March 2023. EPA/RUSSIAN PRESIDENT PRESS SERVICE/HANDOUT




Το βίντεο που ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί σωσίες γίνεται viral στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς η περίεργη θεωρία κερδίζει δυναμική στη χώρα.

Όπως γράφει ο WILL STEWART στην DailyMail

Ένα βίντεο γίνεται viral στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν κοροϊδεύει τους ανθρώπους του χρησιμοποιώντας σωσίες για ταξίδια που δεν θέλει να κάνει.

Εκμεταλλεύεται την εικασία ότι το μοναδικό ταξίδι του προέδρου του Κρεμλίνου μέχρι στιγμής σε εδάφη που εισέβαλε πρόσφατα στη Μαριούπολη πραγματοποιήθηκε από έναν doppelgänger και ρωτά: “Ποιος κυβερνά τη Ρωσία ;” Το άγνωστης προέλευσης βίντεο θέτει το ερώτημα: “Ποιος επισκέφτηκε τη Μαριούπολη;”

Αναφέρει: «Οι ειδικοί παρατήρησαν εδώ και πολύ καιρό ότι οι διαφορές μεταξύ του σώματος του Ρώσου προέδρου διπλασιάζονται.

  • «Μια προεξοχή στον λοβό του αυτιού του Πούτιν αλλάζει συνεχώς.
  • «Όπως και μια μικρή κρεατοελιά στο πρόσωπό του.
  • «Ο ένας από τους Πούτιν έχει ευθείες ρυτίδες στο πρόσωπό του, ο άλλος έχει μικρές και διακοπτόμενες [ρυτίδες].
  • «Αυτό είναι αδύνατο ακόμα κι αν έκανε ενέσεις botox».

Ο Πούτιν πιστεύεται ευρέως ότι έκανε τακτικές πλαστικές επεμβάσεις καθώς γερνούσε από τότε που έγινε αναπληρωτής πρόεδρος την τελευταία μέρα του 1999.

«Προφανώς ο πιο αδύνατος σωσίας στάλθηκε στη Μαριούπολη», αναφέρει το βίντεο στα ρωσικά.

  • «Ξέχασαν να του βάλουν το σαγόνι».
  • Αναρωτιέται αν αυτός ο σωσίας έχει ψεύτικα δόντια.

Ολοκληρώνει ρωτώντας: «Τελικά, πόσους Πούτιν έχουμε;

«Ποιος κυβερνά τη Ρωσία;»

Νωρίτερα, η Ουκρανία χλεύασε τον Πούτιν επειδή φέρεται ότι «έστειλε έναν σωσία στη Μαριούπολη που είχε καταστραφεί από τον πόλεμο» σε μια επίσκεψη υψίστης ασφαλείας.

Ο αξιωματούχος του Κιέβου Anton Gerashchenko δημοσίευσε τρεις εικόνες από το πηγούνι του Πούτιν και αμφισβήτησε εάν ανήκαν στον ίδιο άνδρα.

Χλεύασε: “Τι συμβαίνει με το πιγούνι σου, Πούτιν;”

Ο σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών δημοσίευσε: «Φαίνεται ότι πρόσφατα οι μακιγιέρ του (δηλαδή για τα πρόσφατα ταξίδια του στην κατεχόμενη Κριμαία και τη Μαριούπολη) έπρεπε να δουλέψουν με αρκετά χαμηλής ποιότητας αντίγραφο, ούτε σωσία αλλά αντίγραφό του .

«Αναρωτιέμαι ποιο από αυτά ήταν αληθινό;»

Μια φωτογραφία δείχνει τον Πούτιν, 70 ετών, πριν από ένα μήνα σε μια ομιλία στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στη Μόσχα. Μια άλλη ήταν η αναφερόμενη επίσκεψη του Πούτιν στο ναυτικό λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία στις 18 Μαρτίου. Και το τρίτο ήταν από πλάνα που κυκλοφόρησε την επόμενη μέρα που δείχνει προφανώς τον δικτάτορα στη μαυρισμένη από τον πόλεμο Μαριούπολη.

Η πρώτη εικόνα έδειχνε το πηγούνι του σφιχτό και ακριβές.

Αλλά η εικόνα στη Σεβαστούπολη -που ελήφθη από την Ουκρανία το 2014- έδειχνε ένα πηγούνι που πέφτει, ενώ το πηγούνι της Μαριούπολης φαίνεται πιο σφιχτό αλλά λιγότερο από ό,τι στην εικόνα της Μόσχας.

Δύο πρώην συνεργάτες του Πούτιν έχουν υποστηρίξει επίσης ότι χρησιμοποιεί σωσίες.

Ένας πρώην κατάσκοπος της KGB που σπούδασε μαζί του στη σχολή κατασκοπείας -ο Σεργκέι Ζιρνόφ- είπε ότι πίστευε μέχρι τώρα ότι οι ισχυρισμοί ότι ο Πούτιν χρησιμοποιούσε doppelgängers ήταν «θεωρίες συνωμοσίας» – αλλά άλλαξε γνώμη.

Αντιπαραβάλλει μια επίσημη ομιλία που έκανε στη Μόσχα στις 21 Φεβρουαρίου με μια εμφάνιση σε μια διαδήλωση υπέρ του πολέμου την επόμενη μέρα στην πόλη.

Σε αυτή την περίπτωση, «ένας τελείως διαφορετικός Πούτιν εμφανίζεται» με «ένα ευρύτερο πρόσωπο σαν να φούσκωσε μέσα σε 24 ώρες», είπε στην ουκρανική τηλεόραση.

«Έχει τελείως διαφορετικό σχήμα τροχιών ματιών, τελείως διαφορετικό κεφάλι, εντελώς διαφορετικές ρυτίδες – διαφορετική φωνή».

Και ένας πρώην συντάκτης ομιλίας του Πούτιν, Abbas Gallyamov, προειδοποίησε ότι η ύπαρξη πολλών σωσίων ενέχει κίνδυνο εάν η Ρωσία παρασυρθεί σε πραξικόπημα λόγω των αποτυχημένων πολεμικών πολιτικών του.

«Θα νομίζετε ότι έχετε συλλάβει τον Πούτιν, αλλά θα έχετε πιάσει κάποιον άλλο», είπε.

«Μπορείτε να συλλάβετε ένα στέλεχος, να τον δείξετε στην τηλεόραση να υπογράφει την «παραίτησή» του και να ανακοινώσετε τη μεταφορά της εξουσίας στον Πρωθυπουργό ή σε κάποια Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας».

Αλλά θα ήταν απαραίτητο για τον «πρωτότυπο Πούτιν να αποδείξει ότι είναι αυτός, και όχι σωσίας».

Δήλωσε: «Εν ολίγοις, εάν υπάρχει ο doppelganger, τότε οι υπεύθυνοι για τις κινήσεις του είναι δυνητικά πολύ σημαντικοί συμμετέχοντες στη διαδικασία και οι διοργανωτές της συνωμοσίας δεν πρέπει να τους ξεχάσουν».

Με πληροφορίες από DailyMail

«Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση θα αποκατασταθούν όταν οι ηγέτες της θα έχουν πάρει σύνταξη ή θα έχουν πεθάνει»: Nέο παραλήρημα Μεντβέντεφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: