Εκκαθαρίσεις στις επίλεκτες δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς ανέλαβαν οι πράκτορες του Πούτιν: Δίωξη υποστρατήγου με κατηγορία για δωροδοκία…

FILE PHOTO: O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνομιλεί με υψηλόβαθμους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. EPA/VALERY SHARIFULIN/ KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT




Ρώσοι στρατιωτικοί ανακριτές ξεκίνησαν διερεύνηση ποινικής υπόθεσης εναντίον του υποστράτηγου Βαντίμ Ντραγκομιρέτσκι, αναπληρωτή διοικητή της κεντρικής περιφέρειας της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδοκήθηκε με έλαβε μεγάλα ποσά, δήλωσε εξέχον μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Με απόφαση του Διευθυντή της Ρωσικής Εθνοφρουράς Βίκτορ Ζολότοφ, έχουν σταλεί έγγραφα για την απομάκρυνση του Ντραγκομιρέτσκι από τα καθήκοντά του με την επακόλουθη απόλυσή του», δήλωσε ο βουλευτής, Αλεξάντερ Χινστάιν, στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Ζολότοφ, πρώην σωματοφύλακας του  Βλαντιμίρ Πούτιν και ο οποίος αναφέρεται απευθείας στον αρχηγό του Κρεμλίνου, ήταν μεταξύ των Ρώσων στρατιωτικών ηγετών στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

  •  «Προφανώς, υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων, ο Ντραγκομιρέτσκι αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχτεί την ενοχή του και ακόμη και να γράψει μια ομολογία», είπε ο Χινστάιν.

«Το παράδειγμα του στρατηγού Ντραγκομιρέτσκι δείχνει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της ηγεσίας της Ρωσικής Εθνοφρουράς στην επιχείρηση εκκαθάρισης στις τάξεις της», είπε ο Χινστάιν.

Ο Κινστάιν δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες για τα στοιχεία της υπόθεσης εναντίον του Ντραγκομιρέτσκι, ή τον ρόλο του στην υπόθεση εάν υπάρχει, αλλά είπε ότι η κίνηση ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και της Εθνικής Φρουράς.

Ο Χινστάιν είπε ότι ο Ντραγκομιρέτσκι ήταν ύποπτος ότι έλαβε μίζες από έναν εργολάβο που ανοικοδόμησε μια στρατιωτική μονάδα στην περιοχή της Μόσχας, με τα προκαταρκτικά στοιχεία να δείχνουν μεταφορά 19 εκατομμυρίων ρουβλίων (250.000 δολάρια).

Ένας συνταγματάρχης υπεύθυνος της βάσης όπου ήταν αποθηκευμένοι οι υλικοί πόροι εμπλέκεται επίσης στο σχέδιο, συνελήφθη την Κυριακή και τέθηκε υπό κράτηση, είπε ο Χινστάιν.

Εκκαθαρίσεις μαζί με την εισβολή…

Να σημειωθεί ότι από ΄την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει αναφερθεί τουλάχιστον άλλη μια περίπτωση ανώτατου διοικητής της Εθνικής Φρουράς που διώχθηκε.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της Ρωσικής Εθνοφρουράς συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου του 2022  και τότε κυκλοφορούσαν έντονες φήμες ότι ο Πούτιν και πάλι μέσω των πρακτόρων της FSB είχε ξεκινήσει εκκαθαρίσεις όσων θεωρούνται “υπεύθυνοι για απιστία”  στις τάξεις της.

Ο Ρώσος στρατηγός Roman Gavrilov, της Rosgvardia όπως ονομάζεται η Εθνική Φρουρά, συνελήφθη από τη ρωσική υπηρεσία ασφάλειας και αντικατασκοπείας, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), σύμφωνα με τον κρίστο Γκρόζεφ, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας Bellingcat με έδρα την Ολλανδία.

Ο λόγος για την κράτηση του Gavrilov δεν ήταν σαφής. Ο Γκρόζεφ είπε ότι μία από τις πηγές του είπε ότι ο Γκαβρίλοφ συνελήφθη από το στρατιωτικό τμήμα αντικατασκοπείας της FSB για «διαρροές στρατιωτικών πληροφοριών που οδήγησαν σε απώλεια ζωών», ενώ δύο άλλες πηγές είπαν ότι ο λόγος ήταν για «σπατάλη καυσίμων».

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

Παλαιστινιακός λαός δεν υπάρχει κι η Ιορδανία είναι… Ισραήλ: Σάλος από τον παροξυσμό αναθεωρητισμού του Ισραηλινού υπουργού Οικονομικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: